Bankaların bedelli kredi kampanyalarından yararlananların sayısı düşük

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Ocak 2012 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bedelli askerlikte ilk 25 günde gelen 7 bin başvurunun yüzde 85'inin peşin olduğu belirtildi. Bankaların bedelli kredi kampanyalarından yararlananların sayısı ise düşük kaldı.

BEDELLİ askerlikte sürenin Haziran'da dolması nedeniyle ilk başvurular düşük oldu. 25 günde gelen 7 bin civarında başvurunun da büyük bölümünün peşin ödeme olduğu belirtildi. Bedelli askerlik için kredi kampanyaları düzenleyen bankalar ise ilk başvurulardan umduğunu bulamadı. Bazı adayların, maliyeti duyunca kredi almaktan vazgeçtiği, bazılarının da kriterleri taşımadığı için kredi alamadığı bildirildi. Böylece bedelli askerlik başvurularında umutlar Mayıs ve Haziran ayına kaldı. Yaklaşık 430 bin kişiyi ilgilendiren yasanın, ilk bir ayında bankaların kullandırdığı kredi tutarının çok düşük kaldığı öğrenildi. Bir kamu bankası genel müdürü, başvuruda bulunanların ancak yüzde 15'inin banka kredisi kullandığını bildirdi. Geri kalanların ise bedeli kendi mevduatlarından karşıladığı belirtildi. Vatandaşların ilk etapta bedeli kendi kaynaklarından karşılamaya çalıştığına dikkat çeken bankacılar, başvuru süresinin dolmasına yakın ilginin daha da artmasını bekliyor.

Kredi faizi %1.30'dan başlıyor

Bankaların bedelli askerlik için kredi kampanyalarında faizler aylık yüzde 1.30 ila yüzde 1.70 arasında değişiyor. Aylık faizi düşük olan bankalar, kredi için dosya masrafı da alıyor. Bedelli askerlik için düzenlenen kampanyalarda, vade 60 aya kadar çıkıyor. Taksitle ödeyecekler Haziran'da ilk peşinatı yatıracak. Kalanını ise 6 ay içerisinde ödemek zorunda. HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber