PTT'nin Birleşik Posta Baskı Merkezi Projesi'nde başarı sağlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT'nin, toplu gönderilerin elektronik posta ile alınıp, kendi merkezlerinde basılarak, müşterilere dağıtılmasını içeren Birleşik Posta Baskı Merkezi Projesi uygulamasında iki yıl geride kalırken, sistemin başarıya ulaştığı bildirildi.

PTT'nin, Datateknik şirketiyle birlikte, 2010 yılının ocak ayında hayata geçirdiği, 66 milyon 442 bin avro ile Türk posta tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirilen Birleşik Posta Baskı Merkezi Projesi, kurumların toplu gönderilerindeki baskı, taşıma ve gönderim hizmet maliyetlerini azaltmasını sağlıyor.

Sistem çerçevesinde fatura, poliçe, ekstre, broşür ve kutlama kartı gibi toplu gönderiler elektronik posta ile alınıyor ve PTT'nin baskı makinelerinde renkli olarak basılıp, zarflanarak postalamaya hazır hale getiriliyor. Uygulama halen Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Erzurum'da faaliyet gösteren merkezlerde yürütülüyor.

İzmir PTT Başmüdürlüğü içinde kurulan ve 22 kamera tarafından 24 saat izlenen yüksek güvenlikli baskı merkezi kapılarını AA'ya açtı.

Aylık 5 milyon adet baskının yapıldığı merkezde, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerindeki kurumsal müşterilerin faturaları basılarak zarflanıyor.

Müşteri bilgileri, bilgi işlem merkezinde işlendikten sonra, baskı merkezine geliyor. Burada bulunan özel baskı makinelerinde işlemden geçen bilgiler, fatura olarak basılıyor, katlanıyor, zarflanıyor, gerekirse zarfın içine ''insert'' adı verilen bilgi-reklam broşürleri konduktan sonra postalanmaya hazır hale getiriliyor.

Burada, il il, bölge bölge ayrılan dokümanlar, paketlendikten sonra bu özel merkezden çıkarılarak, posta dağıtım birimine teslim ediliyor.

Halen Türk Telekom, TTNet ve posta çeklerinin basıldığı İzmir'deki merkezde, 7 kişi vardiyalı olarak çalışıyor.

Başmüdürlük yetkilileri, yüksek teknoloji içeren baskı makinelerinin kullanıldığı ve 5-6 milyon civarında baskı ve zarflama kapasitesinin bulunduğu merkezin, yeni müşteriler için kapasitesini artırmaya hazır olduğunu, projede başarı elde edilince, banka ve GSM operatörleri başta olmak üzere yeni müşteriler için harekete geçildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber