Sahte yeşil kart düzenleyen şebekeye operasyon: 19 gözaltı var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, hak sahibi olmayanlara Yeşil Kart verilmesi iddiasıyla ilgili olarak düzenlenen 'Yeşil operasyon' kapsamında gözaltına alınan 19 kişi, ilk sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

Edinilen bilgilere göre, 6 aydır bir araştırmayı sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki gün yaptıkları baskında, resmi evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve rüşvet alma suçlarından 19 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık şubesinde ilk sorguları tamamlanan şahıslar, bugün adliyeye çıkarıldı. İçlerinde Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir yetkili ve bazı vatandaşların bulunduğu kişilerin sorguları devam ediyor.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kars Valisi Nevzat Turhan, operasyonun Cumhuriyet Savcıları tarafından yürütüldüğünü, Emniyet Müdürlüğü ile birlikte değerlendirmelerin yapıldığını söyleyerek, "Şu anda kesin bir sonuç yoktur. Devam eden çalışmaların bu gece şekillenmesi bekleniyor. Sahte Yeşil Kart değil de Yeşil Kart almaya layık olmayan kişilere Yeşil Kart verilmesi söz konusu" dedi.


Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, hak sahibi olmayanlara Yeşil Kart verilmesi iddiasıyla ilgili olarak düzenlenen 'Yeşil operasyon' kapsamında gözaltına alınan 19 kişi, çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçakçılık şubesinde ilk sorguları tamamlandıktan sonra bugün sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan zanlılar, savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Zanlılar, burada alınan ifadelerinin ardından saat 20.45 sıralarında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber