Mardin, Malatya, Muş ve Rize'de eğitime kar engeli/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 10:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentte aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Açıklamada olumsuz hava koşullarının etkisini devam ettirmesi halinde bu sürenin uzatılabileceği bildirildi.

Rize'de eğitime kar engeli

Rize'de kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime Çamlıhemşin ilçesinde 2, Kalkandere ilçesinde ise 1 gün ara verildi.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda doğabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak eğitime Çamlıhemşin'de 2, Kalkandere'de ise 1 gün ara verildiği bildirildi.

Eğitime Kalkandere'de yarın, Çamlıhemşin'de ise 20 Ocak'ta yeniden başlanacak.

Malatya'da eğitime kar engeli

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Pütürge Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, ilçede bir çok yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle bugün ve yarın eğitime 2 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada, Kubbe Dağı'ndaki yoğun kar yağışı nedeniyle 4 gündür Malatya'ya ulaşımın sağlanamadığı Pütürge ve Doğanyol ilçelerinin yolu da tek yönlü olarak açıldı. Yolun ulaşıma açılması üzerine Pütürge Devlet Hastanesi'nden Malatya'ya hasta sevki de başladı.

Mardin'de kar yağışı sebebiyle okullar tatil edildi

(İHA) - Mardin'de, sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle okullar bir gün tatil edildi.

Mardin'de, sabah saat 05.00 sıralarında başlayan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle okullar bir gün tatil edildi. Mardin'de okulların bugün tatil edildiğini belirten Mardin Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İl Hıfzıssıhha kararıyla okulların tatil edildiğini söyledi. Okulların tatil edilmesiyle birlikte öğrenciler kar keyfini kartopu oynayarak çıkardı. Bazı vatandaşlar ise yolların kar olması nedeniyle saatlerce duraklarda servis beklemek zorunda kaldı. Mardin'in yüksek rakımlı ilçelerinden Savur, Dargeçit,

Midyat ve Mazıdağı ilçelerinde kar yağışı sebebiyle 35 köy ve 20 mezranın ulaşım bağlantısının kesildiği belirtildi. Kar yağışına en çok çocuklar sevinirken, Mardin şehir merkezinde etkili olan kar ve soğuk hava yüzünden kent içi ulaşımı güçlükle yapılıyor.

Zincirsiz birçok aracın yolda kaldığı ve yayalara ait kaldırımlarda oluşan kar nedeniyle vatandaşların yürümekte zorlandıkları gözlenirken, belediye ve karayolları ekipleri ise sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışması başlattı. Belediye ekipleri, ana caddeleri iş makineleri ile temizlerken, ara sokaklarda biriken karı sokağın ortasına atarak eritmesi ise dikkat çekti. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ise trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını sağlamak ve zincirsiz

araçları trafiğe sokmamak için denetim yapmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber