TBMM, yönetmeliklerini çalışanlarla beraber hazırlayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ocak 2012 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikler TBMM intranet sayfası üzerinden bütün personelin katılımıyla hazırlanacak.

6253 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu'nun geçici 1'inci maddesi uyarınca bu Kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmeliklerin hazırlanarak yürürlüğe konulması gerekliliğinden hareketle TBMM İdari Teşkilatı yönetmelik hazırlama çalışmalarına başladı.

TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu yönetmelikleri kurumda çalışan bütün personelin katılımı ile hazırlamayı hedeflediklerini, personelin görüşlerini daha rahat dile getirebilmesi için görüş sunulmasında şifre veya kimlik bilgisi istenmeyeceğini söyledi.

Bu amaçla mevcut yönetmeliklerin tamamı TBMM Intranet sayfasında çalışanların görüşüne sunuldu. Intranet sayfasından ilgili yönetmelik ve maddesi seçildikten sonra "yürürlükten kaldırılsın", "değiştirilsin" veya "kalsın" şeklinde oy kullanılabilecek. Maddenin değiştirilmesi isteniyorsa "madde hakkında görüş bildirin" seçeneği işaretlendikten sonra gelen alana o maddeye ilişkin görüş ve öneriler yazılabilecek. Ayrıca yeni yönetmelik önerisinde de bulunulabilecek. Görüş alma süreci 3 Şubat 2012 tarihine kadar devam edecek.

Personelden intranet üzerinden toplanacak görüşler ilgili birim temsilcileri ve idarecilerden oluşan bir ekip tarafından değerlendirildikten sonra yönetmelik taslağına dönüştürülüp Başkanlık Divanı üyelerinin bilgisine sunulacak.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber