Sayın Faruk Çelik'in öğretmen alım açıklaması, 'düzeltilmeye' muhtaç

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Faruk Çelik, dün bir TV programında, MEB'in 12 bin öğretmen alacağını, bunun da sözleşmeli olabileceğini duyurdu. Ancak, kendi görev alanıyla ilgili olmayan bir konuda açıklama yapan Sayın Bakanın bu açıklaması, Şubat ayında ek atama bekleyen öğretmen adaylarının kafasını daha da karıştırmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının düzeltici bir açıklama yapması daha uygun olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ocak 2012 01:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Faruk Çelik'in açıklaması için tıklayınız.

Sayın Bakanın bu açıklaması şu açılardan sorunludur.

1- Bütçe Kanunu gereğince verilen atama izinleri bulunmaktadır. Bilindiği üzere, Bütçe Kanunları gereğince her kuruma, bir önceki yıl boşalan kadrolarının yüzde 50'sine atama yapma imkanı verilmiştir. İhtiyacını bu şekilde karşılayaman kurumlar için ek bir tahsis yapılmaktadır. Ek tahsisin sayısı geçen yıl 21 bin idi. Bu sayıdan MEB'e ayrılan kontenjan 2011 yılında 10 bin oldu. 2012 yılındaki sayı ise 29 bindir. Sayın Bakanın bahsettiği 12 bin rakamı, bu sayından MEB'e ayrılan 2012 kontenjanını ifade ediyor olabilir. Bu halde yapılan açıklamanın hiçbir önemi bulunmamaktadır. Zira bu detayı daha önce haberleştirmiştik. Üstelik bunun "Şubat'ta ek atamalayla" ilgisi bulunmamaktadır.

2- Bir Bakanın, Şubat ataması gibi ek atama bekleyen onbinlerce mezunun bulunduğu bir ortamda, bilemeyeceği bir çok detay olmasına rağmen, kendisine gelen ham bilgiyi, detaylarını vermeksizin basınla paylaşması uygun değildir.

Bir önceki hükümet döneminde Sayın Çubukçu sözleşmeli öğretmen alınmayacağını net bir şekilde söylemişti. Aynı kararlılık daha sonra Sayın Ömer Dinçer tarafından da sürdürüldü. Böyle bir ortamda, sözleşmeli öğretmen alınmasının mümkün olabileceği yönündeki siyasi irade açıklaması, başlı başına bir sorundur.

Bize göre, Sayın Faruk Çelik, her ne sebeple olursa olsun, (basında daha fazla öne çıkma kaygısı b.) yetkili olmadığı bir alanda açıklama yapmamalı ve yetki çatışmasına sebebiyet vermemeliydi.

3- Biz daha önceki haberimizde de belirtmiş olduğumuz üzere, MEB, Şubat atamaları konusunda, kendisi bizzat net bir açıklama yapmalıdır. Sayın Faruk Çelik'in açıklaması dolaysıyla kafalar daha da karışmış olup, Bakanlığın resmi politikasının net bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması şuan daha elzem bir hal almıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber