İstanbul'da eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 2011-2012 eğitim öğretim yarı yılının sona ermesiyle ilgili olarak, ''Çocukların başarı ya da başarısızlıklarını, aldıkları karnelerdeki notlara göre değerlendirmemek gerekiyor. Esas olan çocuklarımızın mutluluğudur'' dedi.İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya ile İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Bahçelievler ilçesi Dr. Refik Saydam İlköğretim Okulunda, karnelerini dağıttıkları öğrencilere kitap hediye ettiler.

Muammer Yıldız öğrencilere, karnelerini verdikten sonra, E-okul sistemi ile birlikte aslında çocukların karneden daha önce notlarını öğrenebildiğini ifade ederek, ''Karne, geleneksel olarak okulu hatırlatan ve okul anıları içerisinde en tatlı anılardan birisi. O yüzden bizler de bugün yavrularımızla birlikte olalım istedik'' dedi.

İstanbul genelinde 2,5 milyon öğrenci ve 103 bin öğretmen ile eğitim ve öğretimi bu yarıyıl da sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

''Çocukların başarı ya da başarısızlıklarını, bugün aldıkları karnelerdeki notlara göre değerlendirmemek gerekiyor. Akademik olarak bu, zaten bir yarıyıl değerlendirmesi. Bazen çocuklarımız dönemsel değerlendirmeler ya da ataklar yapabiliyorlar. Burada velilerimize düşen görev, özellikle düşük not alan öğrencilerimizin belki de annelerini babalarını yanlarında görmek istedikleri dönemdir. Zaten öğrencilerimiz, kendileri bir akran değerlendirmesi yaptılar, arkadaşları açısından. Kırık notlar noktasında yeterince mahcubiyetleri var, ayrıca bunu dile getirmenin, arkadaşları ile kıyaslama yapmanın ben doğru olmadığını düşünüyorum. Aksine, çocuklarımızı daha çok yüreklendirmemiz, cesaretlendirmemiz, bunu da dönem içerisinde telafi edebileceğini, bizim ona yardımcı olacağımızı söylememiz gerekir. Esas olan çocuklarımızın mutluluğudur.''

Karnelerini alan öğrenciler, sevinçlerini, aileleri ve öğretmenleriyle paylaştı. Bazı öğrenciler, tatilde de ders çalışacaklarını, okulu ve öğretmenlerini çok özleyeceklerini ifade ederken, bazı öğrenciler de karnelerini aldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı.

-Kaya ve Yıldız öğretmenler odasını da ziyaret etti

Öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra öğretmenler odasını da ziyaret eden Kaya ve Yıldız, burada öğretmenlerle sohbet etti.

Vali Yardımcısı Kaya, öğretmenlere il genelinde seçilen 17 pilot okulda uygulamalar yapılacağına dikkati çekerek, söz konusu okullara teknolojik donanımın kurulması ve çocuklara kişisel cihazlarının dağıtımı ile eğitim kalitesinin arttırılacağını söyledi.

Kaya, son yıllarda çocukların eğitimini ve daha çok kişisel gelişimlerini arttırıcı bilgi birikimi yükleyerek vermekten ziyade, bilgiye ulaşım metotlarını verici yöntemi hep beraber uyguladıklarını belirterek, ''Bu anlamda verdiğiniz emekler için çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Türkiye'nin şu anki dünya milletleri arasındaki yerinin sağlamlaştığını ve güçlendiğini vurgulayan Harun Kaya, ''Böyle bir ortamda insan faktörünün en önemli unsur olduğunun farkına varan, siz değerli öğretmenlerimizle bu işin daha ileri yürüyeceğine sonsuz inancım var, hepinizi tebrik ediyorum'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da çocukların yüzlerinde gördükleri mutluluğu öğretmenlere borçlu olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu güzelliklerin yaşanmasında emeği geçen siz öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve sizi tebrik ediyorum. Bugün burada ailelerin ve çocukların o mutluluğunu görmek, herhalde bir insana verilebilecek en özel anlardan bir tanesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlerin sorunlarınızı çözmek aşamasında duyarlı bir yönetim sergileyemeye çalışıyoruz. İstanbul gibi büyük bir ölçekte görev yapmak çok kolay değil, fakat sizlerle birlikte görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum.''

-Yüzlerine vurmadan-

Basın mensuplarına özellikle bu kısma dikkati çekmek istediğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

''Çok net olarak ifade etmek istiyorum ki bu bir değerlendirmedir. Karnelerde çocuklarımızın belki kırık not diyebileceğimiz, aslında çocuklarımızın da arzu etmediği sonuçlarla karşılaşabiliriz. Özellikle ailelerimiz bu tür durumlarla karşılaştığı zaman, çocuklarımızın bize ihtiyaç duyduklarını ve bir akran değerlendirmesini zaten kendilerinin yaptıklarını bilmeleri gerekiyor. O yüzden bunu hiç yüzlerine vurmadan, onlara hatırlatmadan, bunu telafi edebileceğini, aslında başarının sadece akademik başarı olmadığını, onlara güvendiğimizi göstermemiz ve sevgiyle onları kucaklamamız gereken bir zaman dilimindeyiz.''

Velilerin tam da ''anne-baba'' olma vasıflarını hatırlamaları gereken bir anda olduklarını belirten Yıldız,'' Biz idareciler, yöneticiler, akademisyenler olarak, son yıllarda, başarının, sadece akademik bir başarı olmadığını, çocuklarımızın yaşam becerilerinin esas olduğunu ve bunun dönemsel bir değerlendirme olabileceğini ifade ediyoruz'' dedi.

Birinci sınıf öğrencilerine karne hediyesi olarak kitap seçtiklerine de değinen Muammer Yıldız, ''Her ne kadar okumaya yeni geçmiş çocuklar da olsalar, kitaba dost olduklarını ve kitabın hayatlarının bir parçası olduğunu anımsatmak ve kitap okumayı canlı, diri tutmak için böyle bir paylaşım yaptık. Çocuklarımız, tatil dönemlerinde aileleriyle vakit geçirsinler, oynayamadıkları oyunları oynasınlar, ama bir yandan da kitaptan kopmasınlar'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber