Orta hasarlı konutların kesilen suyu yargı kararıyla yeniden açılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da 1999 depreminden kalan orta hasarlı konutların kesilen suyu, yargı kararıyla tekrar açılıyor. Zaten yasak olan hasarlı konutlarda oturulmasının önüne geçmek için valiliğin talimatıyla suları kesen Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) mahkemenin kararı karşısında şaşkınlık yaşıyor. Suyu kesilen 29 orta hasarlı binanın mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrasında suları yeniden açıldı.SASKİ belediyelerden gelen listeler doğrultusunda 325 orta hasarlı binadan 293'nün suyunu kesti. Ancak 29 bina sahibi dava açarak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu abonelerin suyu yeniden açıldı. Çok sayıda abonenin de aynı yolu izlemek için mahkemeye başvurduğu belirtiliyor. 23 hasarlı binanın da SASKİ hizmet alanı dışında kalması sebebiyle suyu kesilemedi.

Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ortak karar alarak can güvenliği açısından bu binalardan oturanları tahliye etmek için sularının kesilmesi kararı almıştı. İkinci aşama da ise bu konutlar yıkılacaktı. Mahkemenin beklenmedik kararı hem valiliği hem de büyükşehir belediyesini zora soktu.

Adapazarı İnşaat Mühendisleri Odası ve Sakarya Üniversitesi de olası bir depremde orta hasarlı binaların yerle bir olacağı ve içinde yaşayan insanların hayatlarını kaybedeceği yönünde uyarıda bulunmuş ve 'beton tabutluk' olarak nitelendirilen bu binaların hemen tahliye edilmesini istemişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber