TCDD, kar nedeniyle YHT hız limitlerini düşürüp, bazı seferleri iptal etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağır kış şartları nedeniyle Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir hatlarında çalışan Yüksek Hızlı Trenin (YHT) hızı, geçici olarak 160 km/saate düşürüldü.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, tren hızlarının düşürülmesi nedeniyle; hatlarda oluşan yoğunluğun giderilebilmesi için tren trafiğinde yeni bir düzenleme yapılarak, bazı YHT seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, 25 Ocak 2012 tarihli; Ankara-Eskişehir hattında karşılıklı 16.00 ve 19.00 seferleri, Ankara-Konya hattında karşılıklı olarak 12.00 ve 17.00 seferleri, 26 ve 27 Ocak 2012 tarihli; Ankara-Eskişehir hattında karşılıklı 08.00 ve 12.30 seferleri, Ankara-Konya hattında karşılıklı 09.30, 14.30 ve 19.30 seferleri iptal edildi.

İptal edilen seferlere bilet alan yolcular seyahatlerini, talepleri halinde sonraki tren seferleri ile gerçekleştirebilecek. Acente veya PTT şubelerinden bilet satın alan ve seyahatten vazgeçen yolcuların bilet ücretleri ise bilet asılları ile Ankara, Eskişehir veya Konya garlarındaki gişelere müracaat etmeleri halinde kesintisiz olarak iade edilecek. Acente ve PTT'lerden bilet satın alan yolcuların bilet iadelerini, biletleri satın aldıkları acente veya PTT şubelerinden talep etmeleri halinde ise sistem üzerinden kesintili olarak iade işlemi yapılacak.

İnternet sitesinden veya çağrı merkezinden bilet alan ve fiziki hale dönüştürülen biletlerin ücretleri de yolcuların biletleri ile birlikte Ankara, Eskişehir veya Konya garlarına müracaatları halinde gişelerden fiziki hale dönüştürülmeyen biletlerin ücretleri ise [email protected] adresine maille başvurmaları halinde kesintisiz olarak iade edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber