Kamu Sen toplu sözleşme tasarısını İstanbul'da protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'te bulan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde toplanan Türkiye Kamu Sen üyesi bir grup tasarıyı protesto etti. Protesto gösterisinde konuşan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, ?Aylardır memurlardan köşe bucak kaçırılarak hazırlanan tasarı memurlarımız adına büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur.? dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü önünde toplanan Kamu Sen üyesi memurlar, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleme Kanunu Tasarısı'nı protesto etti. Hükümet ve tasarı aleyhinde slogan atan eylemci memurlar, yeni tasarıya karşı tepkilerini dile getirdi.

Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, yaptığı basın açıklamasında kamu görevlileri ve emeklilerinin 16 aydır beklediği 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleme Kanunu Tasarısı'nın hayal kırıklığına yol açtığını söyledi. Bostan, ?Tasarı 3 ay bekletildikten sonra nihayet TBMM Başkanlığı'na gönderilmiştir. Ancak aylardır bekletilip memurlardan köşe bucak kaçırılarak hazırlanan tasarı memurlarımız adına büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur. Müzakerelerin hiçe sayıldığı, demokratik ilkelerin iğdiş edildiği, farklı görüşlere tahammül dahi edilmediği, toplu sözleşme sistemi adıyla ucube bir yapının oluşturulduğu bir sendika kanunu tasarısı ile karşı karşıyayız.? dedi.

Konuşması sloganlarla kesilen Bostan, Meclise sevk edilen tasarının son haline bakıldığında , sürecin baştan sonra kandırma ve oyalamadan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır. Bu tasarı ile vaatler fos çıkmış verilen sözler yalan olmuştur.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber