İstanbul'daki 112 Acil Sağlık Hizmetleri artırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünce, kentteki vaka sayılarının nüfusun artışı ile orantılı olarak arttığı, bu artışın 112 Acil Yardım İstasyonlarının ve ekiplerin sayıları artırılarak karşılandığı belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından bugün yapılan basın açıklamasında, 112 Acil Sağlık Hizmetleriyle ilgili gerçeği yansıtmayan iddiaların yer aldığı kaydedilerek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, şöyle devam edildi:

''İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve bağlı ekipler tüm iklim şartlarında ve İstanbul trafiğinde 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Bu zaman diliminde hizmeti aksatan özel bir durum mevcut değildir. Halihazırda 198 kara ambulansı, 1 kar paletli ambulans, 5 motorize ekip ve 2 helikopter ambulansı kullanılmaktadır. 112 Acil Ambulans Servisi mevcut 252 doktor, 311 paramedik, 1.474 acil tıp teknisyen (ATT), 227 yardımcı sağlık personeli ve 392 ambulans şoförüyle 161 Acil Yardım noktalarında konuşlandırılarak hizmet vermektedir. Dinamik bir süreç içerisinde çalışan kara ambulanslarımızın şu an itibariyle fiilen 15'i bakım, arıza veya kaza nedeniyle kullanılmamaktadır.

Acil Yardım Teknisyenlerine yönelik; Acil Sağlık Hizmetleri yönetmeliğinin 28. maddesinde mevcut 'gerektiğinde ambulans aracının sürücüsü olarak görev yapar' hükmü gereğince ihtiyaç olduğunda ambulanslar ATT'ler tarafından kullanılmaktadır. Acil Tıp Teknisyenleri halihazırda mesailerini dolduracak kadar çalışmakta olup, fazla mesai yapmalarını gerektirecek özel durum yoktur. İlimizdeki vaka sayılarımız nüfusun artışı ile orantılı olarak artmaktadır. Bu artışı 112 Acil Yardım İstasyonlarının ve ekiplerin sayıları artırılarak karşılamaktayız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber