İstanbul'da polis olmak isteyen sadece 13 kişi çıktı!

Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 bin polis alımı için müracaatlar çok düşük kalınca başvuru süresini uzattı.

Adaylarda aranılan şartlar ağır olunca İstanbul'dan sadece 13 kişi polis olmak için başvuru yaptı. Polis adaylarında aranan şartlar arasında bulunan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan 80 ve üzerinde puan alma zorunluluğu var. Bu nedenle başvuruların çok düşük kaldığı belirtiliyor. Barajı 75'e düşüren Emniyet, müracaat süresini de uzattı. İddialara göre Emniyet Genel Müdürlüğü, yasayı veto eden Cumhurbaşkanı'ndan yana tavır aldı ve İçişleri Bakanlığı'yla anlaşmazlığı göze alarak KPSS barajını yüksek tuttu.

Sezer, 10 bin polisin alınması ile ilgili yasa tasarısını, 6 aylık eğitim sürecinin yeterli olmadığını belirterek Meclis'e iade etmişti. Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği 10 bin yeni polis alınmasını öngören yasa, TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz ay aynen kabul edilmişti. Yasanın onaylanmasının ardından 2005 yılı içerisinde polis ihtiyacını karşılamak için 100'ü kadın 2 bin polis memurunun alınacağı açıklanmıştı. Üniversite mezunu polis adayı müracaatlarının ise 11-20 Mayıs tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlükleri'ne yapılacağı bildirilmişti. Geçen süre içinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne polis olmak için başvuran aday sayısı oldukça düşük oldu.

KPSS'den puan barajını aşan adaylar, mülakat ve spor sınavına tabi tutulacak. Güvenlik soruşturmasından geçen adaylar sağlık raporuyla 6 aylık eğitime alınacak. Polis adayları, il emniyet müdürlüklerinden alacakları form dilekçe, nüfus cüzdanı fotokopisi, lisans diploması, sınav tarihinde askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belge, 6 adet vesikalık fotoğraf, ikametgâh belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, evli ise eşinin adli sicil kaydı ve aile cüzdanı fotokopisi ile birlikte il emniyet müdürlüklerine başvurabilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber