Okul müdürlüğü yan gelip yatma yeri midir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan DİNÇER'in Okul Müdürleriyle Sorunu mu var?

Öncelikle belirtelim ki okul müdürlüğü yan gelip yatma yeri değil. Sayın bakanın düşündüğü gibi zevki sefa içerisinde değil müdürler. Olanı da vardır belki ama kötü örnek örnek değildir misali herkesi aynı kefeye koymamak lazım.

Onlar sizin soruşturma açmanıza rağmen okulun yürümesini sağlayan, soruşturmalara rağmen bir kuruş ödenek göndermediğiniz okullarda eğitim öğretimin hijyenik ve güvenli ortamlarda yapılmasını sürdürenlerdir.

Onlar heves değillerdir işlevi pedogojikken 2005'ten sonra parasal işlere bulaştırılan Aile Birliklerinde görev almaya? Onların derdi Aile Birlikleri değil okulun işleyişi.

Lütfen kolay siyaseti bırakıp okulların özellikle personel ihtiyaçlarını karşılamanın formülünü bulunuz.

İki cümlenizden biri okul müdürü diye başlıyor. Sayenizde hırsız olduk, arsız olduk, bakan ödenek gönderecekmiş gibi sunulan emre rağmen bağış alan durumuna düşürülen olduk ve velinin gözünde itibarsızlaştırıldık.

Sayın bakan şimdi de en güzel odalar sizin olmasın diyorsunuz. Emin olun öyle değil odalar. Odası güzel olanların odalarını da emin olun devlet döşememiştir.

Aile birliklerine karışmayın dediniz doğru diyorsunuz fakat okul müdürleri karışmazsa okulun dönebileceğine emin misiniz? Okulu pislik götürürse hesabını Aile Birliğine mi soracaksınız?

Sayın bakan okullar hayat bulsun diyorsunuz. Akşamları da açın diyorsunuz? Kim açacak okulu bunu da söyler misiniz? Sabahtan akşama kadar okul da duran müdür mü? Angaryadan başını kaldıramayan müdür yardımcısı mı? Yoksa sabah akşam asgari ücretle sömürdüğümüz Aile Birliğinin çalıştırdığı hizmetli mi?

Hadi birisi açtı okulu, kim toplayacak, düzenleyecek, temizleyecek? Evet bir şeyler yapmak lazım. Okul binaları boş kalmamalı gerektiğinde akşamları da çalışmalı fakat bu planlı olmalı. Nasıl olacağı, kimin sorumlu olacağı belirlenmeli. Faaliyetler belirlenmeli. Sistemli bir çalışma yapılmalı.

Ve artık çıkarın Okul Aile Birliği Yönetmeliğini de müdür de rahatlasın diğerleri de. Hiçbir şey istemiyoruz personelleri karşılayın yeter. Fakat koca binalar bir personelle temizlenemez.

Sayın bakan teşkilatta yenisiniz ve er yada geç gidicisiniz biz ise daha yıllarca bu teşkilatta olacağız. Biz sizi reformlarınızla, insanlığınızla, çalışkanlığınızla anmak isteriz. Siz kumun içine kafanızı sokup etrafınızdakileri görmeden gelir ve sadece duyduklarınızla hareket ederseniz en azından biz eğitimcileri kaybedersiniz.

Elinizdeki malzeme bu. Varsa bu sepette çürük elma hepsini çürük göstermeye çalışmayın çürüğü ayıklayın atın diğerlerini onurlandırarak yola devam edin. Hayır tamamı çürük diyorsanız da açıkça söyleyin başlarının çaresine baksınlar.

Sayın bakana yeniden bir hatırlatma; şu anda ziyaret ettiğiniz yada edeceğiniz okullardaki hemen her şey okul yönetimlerinin öncülüğünde Okul Koruma Derneklerinin ve Okul Aile Birliklerinin eseridir. O okullar başlangıçta dört duvar olarak teslim edilmiş sadece sıra ve tahtası devletçe karşılanmıştır. Geri kalan devletten çok o okula hizmet edenlerin eseridir?

Saygılarımla?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber