İntihar ettiği söylenen askerin ailesi evlatlarının öldürüldüğünü düşünüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki birliğinde, 12 yıl önce, nöbet tutarken intihar ettiği öne sürülerek cenazesi teslim edilen er Aydın Dere'nin ailesi, çocuklarının kendini vurduğuna değil, öldürüldüğüne inanıyor.

Ağabey Mahmut Dere, yaptığı açıklamada, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, olayın intihar değil cinayet olduğu şeklinde rapor hazırladığını, askeri savcılığın da durumu kabul ettiğini, ancak faillerin bulunması için gayret gösterilmediğini söyledi. Bu konuda cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, TBMM gibi üst düzey makamlara yazı gönderdiklerini anlatan ağabey Dere, şöyle devam etti:

"Kardeşim, 31 Temmuz 2000 tarihinde nöbet tuttuğu sırada hayatını kaybetti. Olay ilk olarak intihar olarak söylendi. Ancak bizim yaptığımız başvurular sonucu yaklaşık 2 yıl sonra mezar yeniden açıldı. Yapılan otopsi raporunda kardeşimin nöbet kulübesine göre alçak bir yerden açılan ateş sonucu yaralandığı, kurşunun kuyruk sokumu bölgesinden girerek omuz kısmından çıktığı belirlendi. Bu sonuca bakılarak intihar etme olasılığının olmadığı kanaati açıklandı. Ancak buna karşın faillerin bulunması için çaba sarfedilmiyor. Askeri savcılık, 'Kardeşiniz nöbet esnasında başkası tarafından vurularak öldürülmüştür. Katilini bulamadığımız için dosyasını kapatamıyoruz. Yapılacak hiçbir şey yok' diyor. Bir insan hayatı bu kadar basit midir? Benim kanaatime göre üzeri kapatılmak isteniyor."

Devlet büyüklerinden destek isteyen Mahmut Dere, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız bizim mağduriyetimizle de ilgilensin istiyoruz. Vatani görevini yapması için her vatan evladı gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ettiğimiz kardeşimin cenazesini aldık. Askeri birlik içinde başkası tarafından öldürülen kardeşimin failinin bulunamaması bir bakıma acizliktir. Türkiye'nin herhangi bir yerinde gerçekleşen olay aydınlatılabiliyorken, askeri birlikte yapılan olayın da failleri bulunmalıdır. Bu konuda detaylı araştırma yaptırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber