'Sahte Çürük Raporu' davasında Kılıç ve Uçar tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı ''Sahte Çürük Raporu'' davasında, tutuklu sanıklardan Erdem Kılıç ve Ömer Uçar'ın tahliyesi kararlaştırıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Murat Tugay Tepe, Erdem Kılıç ve Ömer Uçar katıldı. Bu davanın tutuksuz, ''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanığı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ile tutuksuz sanıklar Fehmi Suna, İsmail Es, Tahir Mete Turan, Taylan Özgür Düşko ve Hayrullah Çelebi de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmaya ''müşteki'' olarak katılan Ferhat Tekin ve Volkan Tecimeroğlu, dosya kapsamında hiç bir sanıkla ilgili bir şikayetlerinin olmadığını bildirdiler.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Murat Tugay Tepe'nin avukatı Cem Özcan, müvekkili Tepe'nin 29 aydır cezaevinde olduğunu belirterek, Caza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinde belirtilen 2 yıllık tutukluluk süresinin dolduğu gerekçesiyle Tepe'nin tahliye edilmesine karar verilmesini istedi.

Söz alan tutuklu sanıklar Erdem Kılıç ve Ömer Uçar'ın avukatları da, tahliye talebinde bulundular.

Taleplere ilişkin mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Erdem Kılıç ve Ömer Uçar'ın tutuklama tarihleri ve atılı suçların bir kısmının vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak tahliye edilmelerine karar verdi. Heyet, tutuklu sanık Murat Tugay Tepe'nin ise kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle bu talebini reddetti.

Dosyanın esas hakkında görüşünü hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'ya gönderilmesine de hükmeden heyet, duruşmayı 25 Nisan 2012 tarihine erteledi.

-iddianameden-

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklardan Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçundan 2 ile 6, ''4 kez nitelikli yağma'' suçundan 20 ile 30, ''54 kez nitelikli dolandırıcılık'' suçundan 102 ile 357 ve ''kamu görevini kötüye kullanmak'' suçundan 5 ile 10 yıl olmak üzere toplam 129 ila 403 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede, ''suç örgütü kurduğu'' iddia edilen tutuklu sanık Murat Tugay Tepe için de albay Üçok ile aynı suçlardan ve ''fuhuş için aracılık ve yer temin etmek'' suçundan da toplam 134 ila 413 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

Tutuksuz sanıklardan iş kadını Sibel Fatma Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı hakkında da ''suç örgütüne üyelik'', ''nitelikli yağma'' ve ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından toplam 8 ila 17,5'ar yıl arasında değişen hapis cezası talep edilen iddianamede, tutuklu sanıklar Erdem Kılıç, Fehmi Suna, İsmail Es, Ömer Uçar, Tahir Mete Turan ve Taylan Özgür Düşko ile tutuksuz sanıklar hava Albay Ahmet Metin Kökenek, Kahriman Cömert, Aydın Atay, Didem Bektaş, Derya Aydoğan, Hayrullah Çelebi ve Mahmut Çelik'in de benzer suçlardan 1 ila 403 yıl arasında değişen çeşitli hapisle cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dizi film oyuncusu Engin Akyürek ve film yapımcısı İsmail Kılıçarslan'ın da bulunduğu 61 müşteki yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber