Buz sarkıtlarına dikkat!: Tehlike saçıyorlar/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da hafta başından itibaren devam eden kar yağışı sona erdi. Karların erimesi ve gece havanın sıfırın altına düşmesi sebebiyle saçaklardan ve köprülerden sarkan buz parçaları tehlike oluşturuyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü yüksek kesimlerde bina ve çatılardan düşen dev buz parçaları yaralanmalara neden oluyor. Ümraniye ve Üsküdar'da sokakta yürüyen 2 kişi bina ve saçaklardan düşen buz parçaları nedeniyle yaralandı.

Alınan bilgiye göre; ilk olay Ümraniye, Atatürk Mahallesi, Alemdağ Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir mağazadan alışveriş yapan Mehmet K. dışarı çıktıktan hemen sonra 4 katlı binadan düşen buz parçasının başına isabet etmesiyle yaralandı. Mehmet K. (17) ambulansla hastaneye kaldırıldı. Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde de çatıdan düşen buz parçalarının isabet etmesi nedeniyle bir kişi başından ve omzundan yaralandı.

'İTFAİYE TEHLİKENİN FARKINDA'

Sokakta yürüyen vatandaşları korkutan buz sarkıtları zabıta ve itfaiye ekipleri tarafından temizleniyor. Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerindeki binalardan sarkan buz parçaları da vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine temizlendi. Merdiven sayesinde binaların çatılarına çıkan itfaiye görevlileri düşme ihtimali bulunan buz parçalarını kontrollü bir şekilde kırarak döktü. Bu sırada cadde üzerinde bulunan vatandaşlar itfaiyenin çalışmalarını ilgiyle izledi. Buz parçalarının ciddi yaralanmalara neden olduğunu belirten bazı vatandaşlar, üzücü bir olay yaşanmadan gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Bu arada, köprülerden sarkan dev buz sarkıtları da sürücüler için tehdit oluşturuyor. Kadıköy Acıbadem Köprüsü'nden E-5 Karayolu'na sarkan yaklaşık 1 metrelik buz sakıtları dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber