Meclis'te yumruklar konuştu/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Şubat 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS Genel Kurulu'nda içtüzük gerginliği kürsü işgaline dönüştü. Gün boyu süren temaslardan sonuç alınamadı. Genel Kurul'da içtüzük görüşmeleri başladı ancak CHP yumruklu kürsü işgali ile Meclis'i kilitledi.

CHP'li ile BDP el ele verdi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce öncülüğünde 60 kadar CHP milletvekili Meclis kürsüsünü işgal etti. AK Partili vekiller de kürsüde bekleyen CHP'lileri alkışla protesto etti. Yaşanan gerginliğin ardından Cemil Çiçek, oturuma 10 dakika ara vererek grup başkanvekillerini salonun arkasına davet etti. Anlaşma olmaması üzerine BDP'liler de kürsüye gelerek CHP'ye destek verdi. Yaklaşık bir saat süren aranın ardından Çiçek oturumu açarak görüşmeye devam edileceğini söyledi. Bu sırada AK Partililerin CHP'lilerin fotoğrafını çekmesi üzerine tansiyon yükseldi. Görüşmelere yine devam edilemedi.

CHP'li Tanal yumruklarla saldırdı

CHP'nin 5 saatlik kürsü işgali CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın başlattığı yumruklu kavgayla sona erdi. Kürsü işgali üzerine verilen aranın ardından Yaklaşık 2 saat sonra oturumu açan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, içtüzük görüşmeleri kapsamında AK Partili Yahya Akman'a söz verdi. Akman AK Partililerin koruması eşliğinde kürsüye yönelirken, kürsüdeki CHP'lilerin engeliyle karşılaştı.

Kavgaya küfürler eşlik etti

AK Partililer kalabalığı yarmaya çalışınca arbede çıktı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, AK Partili vekillere yumruklarla saldırınca çok sayıda milletvekili arasında yumruklaşma ve küfürlü kavga yaşandı. Çiçek oturumu kapatmasına rağmen kavga devam etti. MHP ve BDP kavgaya karışmazken, salonun ışıkları yarı oranında azaltılınca ortam biraz yatıştı ve kavga sona erdi. NEVİN BİLGİN ANKARA

ÇİÇEK: MECLİS BÖYLE BİR İŞGAL GÖRMEDİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Kürsünün işgal edildiği nerede bakidir. Kürsü işgal edilerek sorun çözülebilir mi? Bu Meclis böyle bir işgali ne gördü ne de hak etti. Bunu doğru bulmuyorum. Bundan sonra kendi istediği olmayan kürsüyü işgal ederse, bu İçtüzük ne ifade edecek? ?68. maddeyi uygulayın' diyorsunuz ama şu işgalin bana İçtüzükte bir maddesini gösterin. Şu görüntünün bir maddesini gösterin.

AK PARTİ: MİLİTANVARİ BİR TAVIR GÖSTERİLDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise, kürsü işgalini militanvari, illegal bir tavır olarak nitelendirdi. Canikli, uzlaşmamanın tek sorumlusunun CHP olduğunu söyledi. Meclis tarihinde ilk kez kürsünün işgal edildiğini belirten Canikli, ?Milletin kürsüsü fiziki olarak işgal altındadır. Sabrımızla, irademizle CHP'nin bu işgalci tavrını kararlılıkla ortadan kaldıracağız? dedi.

CHP LİDERİ: KÜRSÜYE ÖZGÜRLÜK GETİRDİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekillerinin TBMM'deki kürsü işgali konusunda, ?'Ortada bir kürsü işgali yok. Milletin sesinin özgürce çıkabilmesi için kürsüye özgürlük getiren bir hareket. O hareketi başlatıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu. İktidarı suçlayan Kılıçdaroğlu, İç tüzük değişikliği ile muhalefet milletvekillerinin sesinin kısılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber