MEB yargı kararlarını uygulamaya başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2005 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargının, özellikle bürokratların açtığı davalarda aleyhine verdiği kararları uygulamamakta direnen Milli Eğitim Bakanlığı, tavrını değiştirmeye başladı. Bakan Çelik, üçüncü kez görevine iadesi yönünde yargı kararı aldırtan Dış İlişkiler Genel Müdürü Tolga Yağızatlı'ya, bu sefer makamını verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, çok sayıda bürokratın görevine iadesi yönünde yargıdan aldığı kararları, tazminat davalarının da çoğalması üzerine uygulamaya başladı. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ı 7. yargı kararının ardından görevine iade eden Bakan Çelik, son olarak merkez teşkilattaki bir Genel Müdürü'nün yargıdan 3. kez lehine karar çıkartması üzerine bu kararı da uygulamaya koydu. MEB Dış İlişkiler Genel Müdürü iken Bakan Çelik tarafından görevinden uzaklaştırılarak, ilk olarak Bakanlık Müşavirliği'ne, daha sonra Araştırma ve Planlama Koordinasyon Kurulu'na, ardından ise Müsteşarlık emrine verilen Tolga Yağızatlı, Bakanlığın tüm idari işlemlerine yönelik açtığı davalarda haklı çıktı.

Yağızatlı, yargıdan 3. kez görevine iadesi yönünde aldığı karar üzerine ünvanını taşıdığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koltuğuna oturmak üzere birime başvurdu. Yağızatlı'nın başvurusu üzerine koltuğuna oturması yönündeki yargı kararına uyulacağı öğrenilirken, görevi vekaleten yürüten İbharim Özdemir de makam odasını boşaltmaya başladı. İbrahim Özdemir, Yağızatlı'nın görevinden alınmasının ardından Genel Müdürlüğe getirilen, ancak adının "yönetmelik skandalı"na karışması üzerine Genel Müdürlükten ayrılan İbrahim Kapaklıkaya'nın yardımcısı olarak yürüttüğü Genel Müdür yardımcılığından görevlendirmeyle Genel Müdürlüğe kaydırılmıştı. Öte yandan Bakanlığın süregelen yargı kararlarını uygulamama tavrını değiştirmesinde özellikle tazminat davalarının etkili olduğunu kaydedildi. Çok saygıda bürokratın görevinden alınmaları nedeniyle idari işlemin iptali yönünde açtıkları davaların yanı sıra tazminat davası açma hakkını da kullanması Bakanlıkta tedirginlik yaratırken, Tolga Yağızatlı da tazminat davası açmıştı. Yağızatlı ayrıca, hakkındaki idari işlemlerde imzaları bulunan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber