Bakan Dinçer kayıt parasının peşini bırakmadı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 09 Şubat 2012 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in eğitim yılı başında resmi emir vererek yasaklasına rağmen 42 bin okulda yapılan inceleme sonunda kayıt parası aldığı kesinleşen 3 bin müdürle ilgili soruşturma sürerken, bakanlık kayıtlarla ilgili yeni bir yönetmelik yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir Okul Aile Birliği yönetmeliği düzenlenerek yeniden yayımlandı. Bakan Dinçer'in, 'Ben bakanım, kayıt parası alınmayacak diye emrediyorum. 39 bin müdür almıyor. 3 bin müdür niye alıyor?' diye sert tepki gösterdiği müdürler hakkında kayıt parası nedeniyle soruşturmalar halen sürerken, müdürleri de rahatlatan bir düzenleme yapıldı. Okul müdürleri, aile birliklerinin yönetiminden tamamen çıkarıldı.

Veli verse de para alınmayacak

Yönetim 5 veliden oluşacak. 2 öğretmen denetleme kurulu üyesi olarak görev yapacak. Okul müdürü yalnızca aile birliğinin iş ve işlemlerinin mevzuata uygunluğunu denetleyip, uygunsuzluk görürse önce düzeltilmesi, düzelme olmazsa üst makamlara bildirmekle sorumlu olacak.

Müdürler sadece denetimden sorumlu

Aile birliği de elde edilen gelirlerle ilgili harcamaları her ay düzenli olarak okul müdürüne rapor etmekle yükümlü olacak. Yani müdürler sadece denetimden sorumlu olacaklar. Yeni düzenlemede ayrıca okul aile birlikleri hiçbir surette velileri bağış yapmaya zorlayamayacakları gibi kayıt döneminde de veliden bağış ya da yardım alınması yasaklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber