Oğlum kitap parası için kaçağa gitmişti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludere'de inceleme yapan milletvekillerine, çocuklarını kaybeden ailelerin yazdığı mektuplardan dramlar çıktı. İnşaat mühendisliğinde tek dersi kalan Selam Encü, KPSS kitabı alabilmek için kaçağa gitmiş

NAMIK DURUKAN

Kuzey Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili inceleme yapmak için Uludere'nin Gülyazı köyüne giden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, olayda yakınlarını kaybedenlerin yazdığı mektuplarla Ankara'ya döndü.

Komisyon üyesi CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'e verilen mektuplar arasında okuyarak ailesini fakirlikten kurtarmak için çabalayan inşaat fakültesi son sınıf öğrencisi Selam Encü'nün hikayesi dikkati çekiyor. Selam, okulundan mezun olmak için kalan bir dersin sınavı yanında KPSS'yi de kazanıp memur olma hayali kurmuş. Anne Semire mektubunda, ?Oğlum KPSS'yi kazanmasını sağlayacak kitapları almak için kaçağa gitti? diyor. Mektuplarda anlatılanlar şöyle:

Devlete satacak oğlum yok

- Semire Encü: Oğlum Selam liseyi Aydın Nazilli'de tamamladı. Hayalindeki mesleği elde etmek için iki sene dershaneye gitti. Benim oğlum hep inşaat mühendisi olmak isterdi ve oldu. 4 senedir üniversiteye gidiyordu. Son bir sınavı kalmıştı. O sınav için gitmişti. KPSS'ye hazırlanıyordu. Oğlumun KPSS kitapları için parası yoktu. Kitap parası için gitmişti. Saat gecenin dokuzuydu, haber aldım ateşe vermişler etrafı. Erdoğan, ?para göndercem' demişsin. Ben senin paranı istemiyorum. Ben oğlumun katilini istiyorum.

Kız istemeye gidecektik

- Oğlu Şervan'ı kaybeden anne Lale Encü: Kaçakçılık, bebeklerimize bir emzik alabilmemiz için tek çare yolumuz. Kaçakçılık, çocuklarımıza bir ayakkabı alabilmek için son şansımız. Şimdi hangi katır taşır Şervan'ımın yükünü. Bizden habersiz katır almış, ?kaçağa gideceğim' dedi. Şervan'ıma kız isteyecektik, o günün akşamında. Annemlere abimlere gittik, rızalarını aldık. Akşam kız istemeye gidecektik. Eve döndüm Şervan kaçağa gitmişti. Demek ki kaderde varmış, akşam Şervan'ımın cenazesine gittik.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber