Mobil kütüphaneler ile kitap, okuyucunun ayağına gidecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, altyapısını yenilediği mobil kütüphaneler ile kitapla okuyucuları buluşturacak. Günay, "Halkın ayağına kitap hizmeti götürülmüş olacak." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü hizmetine tahsis edilen araçların devir teslim töreni ile gezici kütüphane tanıtım toplantısına katıldı.

Bugünden itibaren 5 gezici kütüphanenin, Anadolu'da hizmet vermek üzere bölgelere hareket edeceğini kaydeden Günay, "20 yıldan bu yana Kütüphaneler Genel Müdürlüğü bu modeli uyguluyor, ancak zaman içinde araçlar yıprandı. Şimdi son derece gelişmiş, içinde bilgisayar, LCD televizyon ve başka teknik donanımları olan bu 5 aracı Türkiye geneline dağıtacağız." diye konuştu.

Günay, mobil kütüphanelerin Antalya, İzmir, Diyarbakır, Kayseri ve Ordu'da il kütüphanesine bağlı olarak çalışacağını, bununla birlikte bütün bölgeye hizmet götüreceğini söyledi. Günay, mobil kütüphaneler ile halkın ayağına kitap hizmetinin götürülmüş olacağını kaydetti.

"TURSAB, KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZİ GELİŞTİRMEYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR"

Bakan Günay, törende yaptığı konuşmada, "TURSAB, son yıllarda turizmin kültürel zenginliğini geliştirmek için çok önemli katkılar yapıyor. Şu anda TURSAB'ın katkıları ile 4 tane vinç ören yerlerimizde çalışıyor. Geçen yıldan bu yana da 47 aracı TURSAB aracılığı ile müze müdürlüklerimizin, rolövelerimizin, kurullarımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz." dedi. Günay, bu araçların her türlü giderinin de yine TURSAB tarafından karşılandığına dikkat çekti.

GÜNAY: MÜBAREK SEVGİLİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü de toplantıda bir konuşma yaptı. Süslü, "Genel Müdürlüğümüze bağlı 105 müze müdürlüğü, 36 koruma kurulu müdürlüğü ve 21 tane de rolöve Anıtlar Müze Müdürlüğü var. Bunların uzun yıllardır araç ihtiyaçları vardı. Bu 50 aracı, yakıtları ile birlikte değerlendirdiğimiz zaman arkadaşlarımız TURSAB'a dua ediyor, teşekkür ediyorlar." diye konuştu.

Süslü'nün bu sözleri üzerine Bakan Günay gülümseyerek, "Bu mübarek sevgililer gününde sen de dua ediyorsun. Bu vesile ile kutlamış oluyoruz, mübarek sevgililer gününü." şeklinde espri yaptı. Günay'ın bu sözleri üzerine salondan gülme sesleri yükseldi.

Törenin ardından Bakan Günay, TURSAB İkinci Başkanı Taha Görgülü ve beraberindeki heyet ,1. Meclis Binasını gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber