Akdağ: Garibanı kollayan bir sağlık sistemi kurduk

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yoksulu, garibanı kollayan, gözeten bir sağlık sistemi kurduklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, gündemdışı söz alarak, sağlık politikalarını eleştirdi. Tüzel, ''Tam Gün Yasası''yla tıp fakültelerinde eğitimin aksayacağını öne sürdü. Tüzel, sağlık hizmetlerinin parasız ve halk için verilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hükümet adına Tüzel'in gündemdışı konuşmasına cevap verdi.

''Şükürler olsun ki 9 yılı aşkın iktidarımızda halkımızın sağlık konusunda çilelerden kurtulduğu bir dönemi yaşıyoruz'' ifadesini kullanan Akdağ, ''Her hizmet alanında olduğu gibi sağlık alanında da hala eksiklerimiz, yapacak işlerimiz var. Ancak vatandaşımız gerek koruyucu hizmetlere gerekse tedavi edici hizmetlere ya da acil hizmetlere geçmişle kıyaslanamayacak kadar daha kolay ulaşıyor'' dedi.

AK Parti iktidarı öncesinde vatandaşların ambulans hizmetlerinden bile parayla yararlandığını ifade eden Akdağ, şöyle devam etti:

''Hastalar rehin tutuluyordu hastanelerde. Hem vatandaşlar hem de çalışan bizler sistem mağduruyduk. Sayın milletvekili, Tam Gün Yasası'yla üniversitelerin boşaldığını iddia etti. Acaba gerçekler böyle midir- Bu yasadan önce Türkiye'de hemen her uzman hekimin bir şekilde vatandaşla para ilişkisi oluşuyordu. Sistem bunu gerektiriyordu. Üniversitelerde 'özel muayenehane', 'özel ameliyat' gibi bir sistem vardı. Sayın milletvekili acaba bu sistemin ortadan kaldırılmasından neden rahatsız oluyor- 'Boşalan üniversite kadroları' diye ifade edilen sadece bin hekimle ilgilidir. 90 bin hekimden yasadan sonra bir şekilde dışarıyla ilişkisi kalan sadece bin kişidir. 90 bin kişiden bini neden bu milletvekilini bu kadar rahatsız ediyor- Biz biliyoruz ki yoksulumuz, garibanımız artık hastanelerden faydalanıyor.''

Genel Sağlık Sigortası kapsamında verilen hizmetlere de değinen Akdağ, ''Yoksulu, garibanı kollayan, gözeten bir sağlık sistemi kurmuş durumdayız. AK Parti hükümetleri, yoksullar için bir sosyal devlet olma gereğini öteden beri yerine getirmiştir. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Bu ülkede yoksul ve gariban bir kişi, bundan böyle hiçbir hastanenin önünde boynunu eğmeyecektir. Bunu 9 yıldır Sağlık Bakanı olarak görev yapan biri olarak söylüyorum'' diye konuştu.

-''Maksat tüm Türkiye'yi kalkındırmak''-

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da Kütahya'nın her seçimde AK Parti'ye en fazla oy çıkan il olduğuna dikkati çekerek, ''Ama ne oluyorsa seçimlerden sonra oluyor. Kütahya unutuluyor'' dedi.

Işık'ın konuşmasına Hükümet adına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanıt verdi.

Kütahya'ya çok büyük yatırımlar yapıldığını, yapılmaya da devam edildiğini belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz bakanlık olarak, gölet sulamalarını tamamladık. Ayrıca 32 adet dere ıslahını bitirdik. Kente 3 baraj kazandırmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Kütahya'da 29 adet gölet ve sulama sistemini programa aldık. Hızla yapacağız bunları. Muazzam bir ağaçlandırma seferberliği başlattık. 32 milyon fidan dikildi. 2 kent ormanı kuruldu.''

Eroğlu, kente yatırım için bu yıl 1 milyar liraya yakın kaynak ayrıldığına da dikkati çekerek, ''Simav depreminin ardından yapılan 928 konutta dört dörtlük binalarda vatandaşlarımız oturuyor. Hak sahiplerine teslim edildi. Okullar bitmek üzere. Maksat tüm Türkiye'yi kalkındırmak'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber