Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2012 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Trakya ile İç ve Doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adana çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sivas, Kayseri, Niğde ve Karaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimler ile zamanla Orta Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısında kuvvetli olmak üzere batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Salı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber