Müdürlerin araştırmacı yapılması Anayasa'ya aykırı mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 yılında çıkarılan çok sayıda KHK ile bir çok bürokrat müşavir ve araştırmacı kadrosuan atanmıştı. Yozgat İdare Mahkemesi, açılan davaladan birini Anayasa'ya aykırı görerek Anayasa Mahkemesine taşımıştı. Yüksek Mahkeme, araştırmacı kadrosuna atanan müdürlere yönelik ilk ara kararını verdi dosyanın 2011/86 nolu dosya ile birleştirilmesine karar verdi.

Mahkemenin önümüzdeki günlerde bu dosyaları görüşmesi bekleniyor.

639'nun Geçici 3. maddesinin 2. fıkrası

(2) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Şube Müdürü ve Büro Müdürü unvanlı kadrolar, herhangi bir şekilde boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Kapatılan Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Müdür kadrolarında bulunanlar ile bu Kanun Hükmünde Kararname ile teşkilatı kaldırılan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Araştırma Enstitüsü Müdürü, Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Müdür ve Müdür Yardımcısı kadrolarında bulunanlar, ekli (2) sayılı liste ile ihdas edilen Araştırmacı kadrosuna halen bulundukları kadro dereceleriyle hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılırlar. Araştırmacı kadroları, herhangi bir nedenle boşalması hâlinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

İŞTE 9 ŞUBAT 2012 TARİHLİ ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI

Esas Sayısı

Konusu

İnceleme

Evresi

Verilen Kararın Sonucu

2012/8

Yozgat İdare Mahkemesi

3.6.2011 günlü, 639 sayılı Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin Geçici 3. maddesinin (2) numaralı fıkrasınıniptaline karar verilmesi istemi.

İlk

2011/86 esas sayılı dosya ile

BİRLEŞTİRİLMESİNE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber