Hava sıcaklıkları Marmara'da artacak/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, Marmara'da 2 ila 4 derece artacak.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Samsun, Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Samsun, Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafelerinde azalma, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Akdeniz kıyıları dışında, Ege kıyılarında hafif, ülkemiz genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli olarak esmesi, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerdeki kar örtüsü ve devam eden kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek tipi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımında aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu (4)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevreleri hafif kar yağışlı (-2)

İZMİR: Parçalı bulutlu (8)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (11)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu (12)

SAMSUN: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve iç kesimleri kar yağışlı (4)

ERZURUM: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı (-2)

VAN: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı (0)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin hafif kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde kuvvetli, kıyılarda hafif kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçecek. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyılarında kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimler ve Orta Karadeniz kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın batı ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzey ve batısında kuzeyli, Güneydoğusunda güney ve doğu, yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber