Bakan Fatma Şahin'den promosyon parası itirafı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı soru önergesine verilen cevap mı yoksa bir itiraf mı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayın Fatma ŞAHİN'e Kahramanmaraş Milletvekili Mesut DEDEOĞLU'nun Bakanlıktaki araçlara ilişkin olarak sorduğu yazılı soru önergesine verilen cevap aslında Banka promosyonlarının ne hale geldiğinin açık bir itirafıdır. Bu durum göstermektedir ki Banka promosyonları ciddi bir suistimal alanı haline gelmiş ve örtülü ödenek gibi kullanılmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin internet sayfasında yer alan yazılı soru önergesinde yer alan; "Bakanlığınıza bağlı merkez teşkilatı kurumlarınızda toplam kaç adet araç hizmet vermektedir. Bu araçların kaçı kiralıktır?" sorusuna verilen cevapta; "Bakanlığımız merkez teşkilatında 60 adet araç hizmet vermektedir. Bu araçların 27 tanesi resmi plakalı, 20 tanesi hizmet alımı, 13 tanesi Banka promosyonundan karşılanmaktadır."ifadesini görüyoruz.

Verilen cevap Banka promosyonlarının nasıl bir suistimal alanı haline geldiğini açıkça göstermektedir. Öncelikle Bankaların niçin promosyon verdiğini izah edelim. Bankalar kamu kurumlarının kullandıkları mali kaynakları karşılığında promosyon adı altında bir nevi örtülü ödenek gibi ilgili kurumların harcamalarını karşılamaktadırlar. Kamu kurumları bir çok harcamasını promosyon adı altında bankalara ödettirmektedir. Özellikle de kamu kurumları lüks makam araçlarını ihale kanunu çerçevesinde satın alamadığı veya kiralayamadıkları için promosyon adı altında bankalara karşılattırmaktadır.

Promosyonun miktarı ve hangi harcamalar için kullanılacağına ilgili kurumlar karar vermektedir. Ama herkes bilmelidir ki bu paralar kamu kaynağı olup, kimsenin şahsi malı değildir ve sorumsuzca harcanamaz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Bankalarda tuttuğu mali kaynaklara baktığınızda sosyal yardım olarak fakir fukaraya ödenen paralar olduğu görülecektir. Bu promosyon paralarının temelinde yoksul kesime verilen paraların kaynağı yatmaktadır. Düşünün ki toplumun en fakir kesimine dağıtılmak üzere bankalara yatırılan paralara bankalarca ödenen faiz geliri yanında promosyon adı altında da bürokratların kamu kaynaklarından yapamadıkları harcamalar karşılanmaktadır. İşte vicdanları yaralayacak dramatik bir tablo. Fakire fukaraya yardım olarak gidecek paralar lüks harcamalar için promosyon adı altında kullanılıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sayın Fatma ŞAHİN'in fakir fukaraya gidecek paraları promosyon olarak nasıl kullandığını kamuoyuna detaylarıyla açıklaması gerekmektedir. Kullandırılan sadece araçlar mıdır yoksa başka harcamalar da var mıdır? Hiç kimse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla fakirlere dağıtılacak paraları diğer paralarla karıştırmamalıdır. Vicdan sahibi olanların bu paraları kimsenin promosyon adı altında sorumsuzca harcamasına rıza gösteremeyeceğini ve göstermemesi gerektiğini bilmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber