Karaman'da yolsuzluk iddiası: 17 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2012 12:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Karaman, İstanbul ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, usulsüz evrak düzenleyerek devletin çiftçilere verdiği tarımsal desteklerden faydalanıp haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 17 kişi, yakalandı.

Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karaman merkez, ilçe ve köylerinde, usulsüz evrak düzenlenerek tarımsal desteklerden faydalanıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 14 ay süren çalışmanın ardından polis, tarım ürünü üretmedikleri halde, çiftçilere Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki kotalarına uygun olarak paravan şirketler üzerinden yüzde 50 komisyonla müstahsil makbuzu kesen bir şebekeye ulaştı.

Şebekenin müstahsil makbuzu kestiği 420 üreticinin 403'ünün ifadesini alan ekipler, Karaman, Mersin ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Karaman'da 15, İstanbul ve Mersin'de birer olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 948 adet müstahsil makbuzu, çok sayıda belge, doküman ve senet ele geçirildi.

Gözaltına alınan 17 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber