Emniyet teşkilatında 2012 itibariyle 33 bin kişinin tayin dönemi geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele Şubesi (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile İstihbarat Şubesi'nde görevli 700 kişiye tebligat gitmesi, teşkilattaki tayinleri gündeme getirdi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2012 yılında tayini gelen 18 bin kişi, ikinci bölge diye tabir edilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere gönderilecek. Bu yıl tebligatta farklı bir yol izlenecek. Önceki yılların aksine, bu yıl Doğu bölgelerine bin tane TEM, KOM ve İstihbarat şubelerinden görevli alan polisi tayin edilecek.

Emniyet teşkilatında 2012 itibariyle 33 bin kişinin tayin dönemi geldi. Bunlar arasında emniyet müdürleri, amirler ve polis memurları bulunuyor. Ancak tebligatta bu yıl İstihbarat, TEM ve KOM şubelerinin ekipleri öncelikli olacak. Yeni dönemde hükümetin terörle mücadeleyi etkin bir şekilde önplanda tutacağı belirtiliyor. Buna göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 700 kişiye tebligat giderken; bunlar arasında sadece 276 kişi ikinci bölgeye gidecek. Geri kalan memurlar ise ya bulunduğu branşta ya da başka alanlarda değerlendirilecek. Ayrıca, tebligat kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde de yaklaşık 500 kişiye tayin bilgisi gönderilirken, bunlar arasından sadece 200'ü ikinci bölgeye gönderilecek. Bunun yanı sıra tayin kapsamında 18 bin memur da Doğu illerinden Batı illerine tayin edilecek.

Emniyet kaynaklarına göre bu tayinler, rutin bir işlem olarak ifade ediliyor. Her yıl Şubat ayında bilgilendirme amaçlı olarak tayin dönemi gelen personele bilgilendirmenin yapıldığı belirtiliyor. Bu tebligatı alan her personelin, tayin edileceği manasına gelmediğini belirten kaynaklar, personelin mazeret bildirmesi halinde gerekli işlemlerin de yapıldığının altını çiziyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber