İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı Açılış Programı Düzenlendi

Her yıl düzenli olarak yapılan ?İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı?nın açılış programı Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirildi. Asya Kongre Merkezi Topkapı Salonu'nda düzenlenen açılış programına İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürleri ve Daire Başkanları ile diğer davetliler katıldı.

Açılış programındaki konuşmasında terörle mücadele konusunda kararlılık mesajları veren İçişleri Bakanı Şahin, özellikle büyükşehirlerdeki güvenlik personelinin terör olayları, şüpheli olaylara yaklaşım, şüpheli paket ve eşyalara müdahale gibi konularda bilgilendirilmesine ve bilinçlendirilmesine özel önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Uluslararası istatistik verilerine göre güvenlik konusunda Türkiye'nin, Avrupa Birliği ülkelerinin çoğundan daha iyi seviyede olduğunu dile getiren İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, ?Emniyet Teşkilatımız, hizmet sunduğu vatandaşımız nezdinde en güvenilir kurumlar arasında yer almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre halkımızın asayiş hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 57'lerden yüzde 77'lere yükselmiş ve bu oran her geçen gün artmaktadır? dedi.

Toplum Destekli Polislik uygulaması kapsamında hayata geçirilen ?Web Üzerinden Mahalle Polisine Erişim Projesi?nin önemine dikkat çeken İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, ?Bu proje ile vatandaşlarımız mahallelerinden sorumlu toplum destekli polis ile birebir iletişim kurabilmektedir. Söz konusu proje ile vatandaşlarımız, www.turkiye.gov.tr adresinden mahalle polisini öğrenebilmektedir. Bu projenin tanıtımı ve etkin kullanımı konusunda, sizlerden çaba bekliyorum? diye konuştu.

Açılış konuşmasında TÜİK'in vatandaş memnuniyeti araştırması ve uluslararası istatistik kuruluşlarının güvenlik konusunda araştırmalarından örnekler veren Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, Emniyet Teşkilatı'nın en memnun olunan kuruluşların başında geldiğini ve Türkiye'nin birçok Avrupa devletinden daha güvenli olduğunu belirtti.

Genel Müdür Kılıçlar, ?Gereksiz tartışmalara giren, yersiz siyasi çekişmelerin içine çekilebilecek davranışlarda bulunan; ferdi olarak yanlış davranışlar sergileyen personelin ayıklanacağının; Toplumsal hayatımızda çok önemli yeri olan bu güzide kurumu lekelemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğinin bilinmesini istiyorum? sözleriyle Emniyet Teşkilatı'nın yıpratılmasına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Önleyici polislik ve toplum destekli polislik alanlarındaki başarılara dikkat çeken Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, şu tespitlerde bulundu: ?Önleyici polisliğe önem verilerek, pek çok suç gerçekleşmeden engellenmiş, böylece toplumumuzun kendisini güvende hissetmesi sağlanmıştır. Kabiliyet ve donanımı artan kriminal laboratuarlarımız ve olay yeri inceleme birimlerimiz sayesinde adli işlemler daha etkin bir şekilde yerine getirilmektedir. 2011 yılındaki başarılı operasyonel çalışmalarımızın yanı sıra, "toplum destekli polislik projeleri? uygulamalarında da önemli mesafeler alınmıştır. Toplum destekli polislik projeleri ile planlı operasyonlarımızın ve çalışmalarımızın 2012 yılında da artarak devam etmesini arzu etmekteyiz.?

Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da terörle mücadelenin, hukuk devleti ilkelerine ve insan haklarına saygı çerçevesinde, özgürlük ve güvenlik dengesini gözeterek devam edileceğini söyledi. Genel Müdür Kılıçlar, terör olaylarının meydana gelmeden önlenmesi, meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması ve provokasyonlara fırsat verilmemesi yönünde çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda trafik kazalarının asgari düzeye indirilmesi amacıyla kontrol ve denetimlerin artırılarak devam ettiğini dile getiren Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, bu çabanın neticesi olarak 2011 yılında ölümlü kazalarda düşüş sağlandığını kaydetti. Buna karşın, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarında artışlar meydana geldiğini, bu nedenle trafik güvenliğini sağlama ve vatandaşlara trafik bilinci kazandırmanın öncelikli hedefler olması ve bu yöndeki çalışmaların etkin bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber