İlköğretim 4'ten sonra herkese açıköğretim imkanı.../ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2012 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinde gündeme gelen ?İlköğretim 4'ten sonra herkese açıköğretim imkanı sunulsun? önerisi gibi düzenlemeler yer alıyor teklifte. Ak Parti'nin 5 grup başkanvekilinin imzasını taşıyan teklif üzerindeki çalışmalar son 2 ayda hız kazanmıştı. Grup başkanvekilleri ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları zorunlu eğitimle ilgili teklife son şeklini vermek için 8 ayrı toplantı gerçekleştirdi. Teklifin, 23 Şubat Perşembe günü TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmesi, gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda ele alınarak yasalaşması planlanıyor.

İŞTE TEKLİFTEN SATIR BAŞLARI:

Okul öncesi eğitimi de kapsayan 1+4+4+4 kademeli eğitimin önündeki 1 yıllık okul öncesi eğitim zorunlu olmaktan çıkarıldı.

Zorunlu eğitim 4'er yıllık 3 kademeden oluşacak. 1 yıl okul öncesi eğitim mevcut sistemde olduğu gibi pilot olarak uygulanacak.

İlköğretim birinci kademe sonrasında hangi programların açık öğretimle ilişkilendirileceği ve zorunlu eğitim kapsamına alınacağı Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek. Böylece birinci kademenin ardından türbanlı öğrencilerin açıköğretim aracılığıyla okumalarının ve bu sırada Kuran kurslarına gitmelerinin vizesi de Bakanlar Kurulu'nun kararına bağlı olacak.

Öğrenciler hem ilköğretim hem de ortaöğretim diploması alacaklar.

Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfta eğitim görenler eğitimlerini mevcut sistemde tamamlayacak.

İkinci kademe ilköğretim okulları ortaöğretim programlarıyla ilişkilendirilecek. Hangi programlar için ilköğretim ikinci kademe okullarının oluşturulacağı MEB tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Buna göre MEB'in imam hatip liselerinin 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarına yönelik ikinci kademe okullar açması için yönetmelik çıkarması yeterli olacak.

Okul öncesi zorunlu olsun

BU konudaki kararın kendilerine ait olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, ?Sonuç ne olursa olsun okul öncesinin zorunluya alınmaması erken çocukluk eğitiminin öneminden bir şey kaybettirmez? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber