İl Emniyet Müdürleri toplantısı sona erdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl düzenli olarak yapılan ?İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı? 20-22 Şubat tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'in, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Osman Güneş'in ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın M. Bahrettin Demirer'in teşrifleriyle açılışı yapılan toplantı Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar'ın başkanlığında, İl Emniyet Müdürleri ve Daire Başkanları ile diğer davetlilerin katılımlarıyla tamamlandı.

Bu yılki toplantıda geçen yıllardan farklı olarak genel toplantıların yanında, İl Emniyet Müdürleri, Daire Başkanları ve Polis Akademisinden akademisyenlerin katılımı ile çalıştaylar düzenlendi. Altı temel konuda düzenlenen çalıştaylarda; Terörle Mücadele ve Toplumsal Olaylar, Trafik Hizmetleri, Ulaşım Güvenliği ve Mevzuat Değişikliği Gerektiren Temel Konular, İnsan Kaynakları Yönetimi, Bütçe, Lojistik ve Destek Hizmetleri, Suç Önleme ve Adli Hizmetler, Polis İmajının Güçlendirilmesi, Vatandaşla ve Kurumlarla İlişkiler değerlendirildi.

Terörle Mücadele ve Toplumsal Olaylar konulu çalıştayda; Terörle mücadelede kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi, sınır güvenliğinin sağlanması, terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulması, gençlerin terör örgütüne katılımının engellenmesi, halkın desteğinin sağlanması amacıyla sürdürülen çalışmalar ve operasyonların kararlı bir şekilde devam ettirilmesi konularında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Trafik Hizmetleri, Ulaşım Güvenliği ve Mevzuat Değişikliği Gerektiren Temel Konular ile ilgili çalıştayda; Yaşanan trafik kazaları ve bu kazalar sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmaların azaltılması için yapılması gerekenler ile mevzuat değişikliği gerektiren temel konular ele alındı.

İnsan Kaynakları Yönetimi konulu çalıştayda; Emniyet Teşkilatının insan kaynaklarının geliştirilmesi ve personelin özlük haklarının iyileştirilmesi için yapılabilecekler değerlendirildi.

Bütçe, Lojistik ve Destek Hizmetleri konulu çalıştayda; Vatandaş memnuniyetini esas alan güvenlik hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması için gerekli olan lojistik ve diğer destek hizmetlerinin potansiyelinin ve fonksiyonel gücünün artırılması için yapılabilecekler konusunda öneriler ele alındı.

Suç Önleme ve Adli Hizmetler konulu çalıştayda; Suç önleme ve soruşturma hizmetlerinde vatandaşlarımızın güvenlik algısının yükseltilmesi, vatandaşlarımızın güvenlik ile ilgili önceliklerinin belirlenmesi ve bu yönde teşkilatımızın önceliklerin planlanması, kent güvenlik yönetim sistemlerinin etkin olarak kullanılması ve yaygınlaştırılması, devriye ekiplerinin sevk ve idaresinde dijital ve teknolojik sistemler kullanılması, mevcut sistemlerin geliştirilmesi ve ülke geneline yaygınlaştırılması, Toplum Destekli Polislik anlayışı ve hizmetlerinin geliştirilerek yaygınlaştırılması, madde bağımlılığı ve kullanımının önlenmesi ve bu konuda toplumsal bilinci artırılması amacıyla yapılması gerekenler ele alındı.

Polis İmajının Güçlendirilmesi, Vatandaş ve Kurumlarla İlişkiler konulu çalıştayda; Emniyet Teşkilatının imajının daha da iyileştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Bu kapsamda, Emniyet personelinin seçimi, eğitimi, özlük haklarına yönelik önerilerin yanı sıra Emniyet Teşkilatı hizmet binaları, araç-gereç, kılık-kıyafet ve teçhizatları üzerinde görüş ve öneriler paylaşıldı. Emniyet teşkilatının tanıtımı, sunulan hizmetlerin kalitesinin arttırılması ve duyurulması konularında bilgi paylaşımı yapıldı. Ayrıca gerek terörle mücadele gerekse asayiş konularında diğer güvenlik birimleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla mevcut işbirliği ve koordinasyonda çok olumlu neticeler alındığı ve bu anlayışın arttırılarak devam ettirilmesinin gerekliliğinin önemi vurgulandı.

Üç gün süren İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısının kapanış programına, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Osman Güneş ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın M. Bahrettin Demirer katıldı. Kapanış programı grup sözcülerinin çalıştay sonuç bildirilerini okumaları, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Osman Güneş'in yönettiği soru cevap bölümü, katılımcılar adına Ankara İl Emniyet Müdürü Sayın Zeki Çatalkaya'nın konuşması ve Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar'ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber