Eğitimli köpek 'silah' sayıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 12:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kayseri'de, "cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçlaması ile yargılanan sanığın eğitimli köpeği 'silah' sayıldı. Şahsa toplam 17 yıl 5 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden alıkoyma" suçundan yargılanan Turgut T., duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, Turgut T.'nin 2010 yılında D.Y.'yi Uğurevler Mahallesi'ndeki evde alıkoyduğu ve köpeği ile korkuttuğu belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, "Sanığın mağdureyi eve kilitlediği, dışarı çıkmak istediğinde tokat attığı ve zorla ırzına geçtiği, mağdurenin ruh sağlığının bozulduğu belirlendi. Sanığın, evden çıkmak isteyen mağdureyi tehdit ettiği eğitimli köpeğin de silah olarak kabul edilmesini talep ederiz" dedi.

Tutuklu yargılanan sanık Turgut T., "Pişmanım ama ben zorla onu eve getirmedim. Cep telefonu kaydımda mesajlar var" diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, eğitimli köpeği 'silah' olarak kabul ederek sanığı "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden alıkoyma" suçlarından toplam 17 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber