Huzurevi huzursuzluğu...

Haber Giriş : 22 Mayıs 2005 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre önce Sağlık Bakanlığı'na devredilen PTT Hastanesi'nin huzurevi boşaltılıyor. Üç ay içinde huzurevini terk etmeleri istenen yaşlılar, gidecek yerleri olmadığı için çaresiz.

PTT'ye bağlı olarak faaliyet gösteren ve bir süre önce Sağlık Bakanlığı'na devredilen PTT Hastanesi'nin huzurevinde kalan yaşlılar, devir işleminin ardından sokakta kalma tehlikesiyle yüzyüze geldi. PTT Başmüdürlüğü tarafından huzurevine gönderilen bir yazıda huzurevinin üç ay içinde kapatılacağı belirtilirken, burada kalan 76 yaşlının ise nereye nakledileceği belirtilmedi. Huzurevinin sakinleri adına gönderilen belgeyi okuyan yaşlılar ise gidecek yerleri olmadığı için çaresizlik içinde dışarı atılmalarını beklemeye başladı.

Müracaatları cevapsız kaldı

Birkaç ay önce tüm sağlık kurumlarının bakanlığa bağlanması üzerine aralarında imza topladıklarını belirten huzurevi sakinleri, Başbakanlığa, Sağlık Bakanlığı'na, Ulaştırma Bakanlığı'na ve PTT Genel Müdürlüğü'ne endişelerini ilettiklerini belirttiler. Kendilerine herhangi bir cevap gelmeden böyle bir karar alınmasına tepki gösteren huzurevi sakinleri, kararı gerekirse huzurevinin önüne çadır kurarak protesto edeceklerini söylediler.

PTT emeklisi olan 71 yaşındaki Halil İnce, " Yıllarca devlete hizmet ettik ve ömrümüzün son günlerinde huzurevine yerleştik. Bizi buradan göndermek istiyorlar. Gidecek yerimiz olsa zaten burada kalmayız. Bizi nereye yerleştireceklerini bile söylemeden kaderlerimize terk ediyorlar" derken 82 yaşındaki Fahriye Apanay ise, "Buradan ayrılmak istemiyoruz. Gerekirse hep birlikte bahçeye çadır kurarak kararı protesto edeceğiz" diye konuştu. 78 yaşındaki Makbule Akman da "Aramızda yürüyemeyen, duyamayan insanlar var. Buradan çıkmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber