'TCK, imamları potansiyel suçlu yapacak'

Haber Giriş : 22 Mayıs 2005 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet-Sen İstanbul Şubeleri üyesi din görevlileri, yeni TCK'da "din ve Kur'an eğitiminin engellendiğini" belirterek, TCK'da değişiklik yapılmasını istedi. Sirkeci'deki Büyük Postane önünde toplanan ve Diyanet-Sen İstanbul Şubeleri üyesi yaklaşık 30 din görevlisi adına yapılan basın açıklamasında, Kur'an ve din öğretiminin toplumsal birliğin, kültür, gelenek ve din hassasiyetinin devamında önemli rol oynadığı ifade edildi. Yeni TCK'daki 263. madde ile din ve Kuran eğitiminin engellendiği savunulan açıklamada, "Vatan, millet ve devletinin devamı için çalışan insanlar, 263. madde ile suçlu ilan edilip 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar" denildi. 219. madde ile din görevlilerinin potansiyel suçlu muamelesine tabi tutulduğu kaydedilen açıklamada, yeni TCK'nın 263. ve 219. maddelerinin değiştirilmesi istendi.

TCK'nın 219. ve 263.maddeleri şöyle:

Madde 219- İmam, hatip, vaiz, rahip, haham gibi dini reislerden biri vazifesini ifa sırasında alenen hükümet idaresini ve Devlet kanunlarını ve hükümet icraatını takbih ve tezyif ederse bir aydan bir seneye kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılır veya bunlardan birine hükmolunabilir.

Madde 263- Kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açanlara, bunları çalıştıranlara ve bu kurumlarda kanuna aykırı olarak açıldığını bildiği halde öğretmenlik yapanlara, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber