Bu imzalardan sonra okullar 'hayat' bulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2012 17:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokolle hazırlanan; "Okullar Hayat Bulsun" projesinin Bursa'daki uygulamasına yönelik protokol imzalandı.

Valilikte düzenlenen protokol törenine Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun katıldı.

Törende konuşan Vali Şahabettin Harput, aralık ayında imzalanan protokolün temel amacının okulların hayat bulması olduğunu belirtti. Projenin Türkiye genelinde uygulanması kapsamında taşra teşkilatı olarak bu gün konunun tarafları olarak protokol imzaladıklarını anlatan Vali Şahabettin Harput, "Okul bahçelerinin fiziki yapılarına göre yeni düzenleme yapılacak. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi, teknik bütçe ve fiziksel alan düzenlemesini yapacak. Orman Bölge Müdürlüğü ise her türlü ağaçlandırma ve yeşil örtüyü sağlayacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bu okulları ve bahçelerini her türlü tedbiri alarak bölge sakinlerini hizmetine sunacak." dedi.

"KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Yerel hizmeti kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde sunduklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa için çok önemli bir protokol imzaladıklarını belirterek, "Bizler Bursa'nın geleceğe taşınması konusunda, eksiklerin tamamlanmasında tüm kurum ve kuruluşlar ve valimiz ile koordineli çalışıyoruz. Bu kapsamda tüm kurumlarımız ile birlikte işbirliği yapıyoruz. Bu kurumların başında da milli eğitim müdürlüğümüz geliyor." diye konuştu.

Milli Eğitim'in çok önemli kurum olduğunu anlatan Başkan Altepe, Bursa merkezinde yaklaşık 450 okul ve yaklaşık 500 bini aşkın öğrenci olduğunu, bu okullarda milli eğitim müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Altepe, okulların daha randımanlı eğitim vermesi içi her türlü desteği verdiklerini belirterek, bu protokol ile her türlü okulların bina içi, çevresi ve bahçesinin düzenlenmesinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından "Okullar Hayat Bulsun" projesinin protokolü Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun tarafından imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber