Yüzde 60 oranındaki engellilik raporu yüzde 5'e düşürüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Şubat 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularından Erkan Çakmakçı, Nisan ayında yapılacak ÖMSS başvurusu için istenen sağlık raporunda daha önce verilen 60 oranındaki engellilik derecesinin yüzde 5'e düşürülmesi karşısında şaşkına döndü.

Çakmakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nisan ayında gerçekleştirilecek Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) öncesinde istenen evrakların temini için girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Engellilik derecesinin belirlenmesi için istenen sağlık raporu için Ordu Devlet Hastanesine müracaatta bulunduğunu ancak sonuçları aldığında şaşkınlığını gizleyemediğini ifade eden Çakmakçı, şunları kaydetti:

''2006 yılında bir iş başvurusu için istenen sağlık raporuyla alakalı Ordu Devlet Hastanesine yaptığım müracaatta heyet, yüzde 60 oranında engelli raporu vermişti. Özürlü Memur Seçme Sınavı için almam gereken rapor için yeniden heyet karşısına çıktım ve engellilik durumumu izah ettim. Ertesi gün raporu almaya gittiğimde heyetin yüzde 5 olarak düzenlemiş olduğu bir raporla karşılaştım. Verilen raporda engellilik derecem yüzde 60'tan yüzde 5'e düşürülmüştü. Daha önce yüzde 60 oranında raporum olmasına rağmen, hatta sürekli engelli raporumun bulunmasına rağmen yeni raporun yüzde 5 oranında olması beni şok etti.''

-''Sınav başvurusunu 2006'da aldığım raporla yaptım''

Daha önce aldığı raporu İŞ-KUR İl Müdürlüğü'ne verdiğini vurgulayan Çakmakçı, şöyle devam etti:

''Yaşananlar karşısında vakit kaybetmeden İŞ-KUR'a gittim ve o dönem kendilerine verdiğim raporu talep ettim. Yetkililere ÖMSS'nin bizim için çok önemli olduğunu da ayrıca ifade ettim. Bunun üzerine yetkililerden temin ettiğim bu raporu noterden de tasdik ettirerek başvuruda bulunabildim. Eğer eski raporu bulamasaydım biz engelliler için çok önemli olan bu fırsatı kaçırmış olacaktım. Kaldı ki ben sürekli engelli raporu olan biriyim. Sürekli olmayan engelli raporum olsaydı sonuca şaşırmazdım. Normaldir derdim işin peşini bırakırdım. İmdadıma 2006 yılında verilen raporum yetişti diyebilirim. Artık ÖMSS'ye gireceğim için çok mutluyum. Bu sınavın gerçekleştirilecek olmasında emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ederim.''

Çakmakçı, sınav öncesi kendisi gibi başka engellilerin de mağdur olmamasını temenni ettiğini çünkü ÖMSS'nin bütün engelliler açısından son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

-''Konuyu araştıracağız''

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Celalettin Akyol, konuyu yeni öğrendiğini belirterek, oranlar arasındaki değişikliğin normal olmadığını ve konunun ivedilikle araştırılmaya başlandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber