İlköğretim okulunda şiddet iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Ali Yaman İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi M.M.D.'nin aynı okuldan 4 öğrenci tarafından okulun bodrum katına indirilip dövüldüğü iddia edildi. M.M.D.'nin ailesinin şikayeti üzerine olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

İlköğretim 1. sınıf öğrencisi M.M.D.'nin babası Ali Fuat Durmaz, oğlunun okuldan eve geldikten sonra olayı anlattığını ve bunun üzerine okula gittiğini, ancak bir sonuç alamadığını söyledi. Okulun güvenlik kamerası görüntülerinin kendisine gösterilmediğini belirten Durmaz, "Okul müdürü şikayetim üzerine bana önce 'Çocuğun öldü mü? Git bildiğin yere şikayet et.' diye tepki gösterdi. Sonra da 'Oğlunu döven çocukları tespit et, git dışarıda sen de onları döv' diye tavsiyede bulundu. Ben de bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi yazdım. Okulda yaşanan olayı anlattım." dedi.

Anne Eşe Durmaz ise oğlunun psikolojisinin bu olaydan sonra alt üst olduğunu belirterek, çocuklarını koruyamayan ve şikayetlerine tepki gösteren okul idaresinin ve diğer sorumluların cezalandırılmasını istedi.

4 öğrencinin saldırısına maruz kalan M.M.D. de yaşça büyük 4 çocuğun kendisini zorla bodrum kata indirdiğini ve gözlerini mendil ile bağlayarak dövdüğünü anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, bir öğrencinin dövülmesi ile ilgili şikayet dilekçesinin kendilerine intikal ettirilmesinin ardından 2 müfettiş görevlendirerek olayı incelemeye başlattıklarını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı da olaya el koyarak soruşturma başlattı. Her öğrencinin kendilerine birer emanet olduğunu vurgulayan Turan, idareci ve öğretmenlerin çocukların üzerine bir anne-baba dikkatiyle eğilmesi gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber