Ali Tezel'e bulaşmayalım diyoruz ama...

Ali Tezel işini yapmayan SGK'daki bir bürokrat hakkında şunları yazdı: "SGK ... Dairesi başkanını.. görevden alıp yerine burnundan kıl aldırmayan, işin içeriğinden bihaber birisini getirdiler. İş bilmeyen biri olunca da Almanya ve Bulgaristan gibi bizim ülkemize emekli-dul-yetim aylığı gönderen ülkelerden gelen paraları dağıtamadılar. " Bu ne kadar adil bir gazeteciliktir. Parayla sorulara cevap veren bir gazetecinin kendisine iletilen soruları SGK'ya iletip, cevap verilmeyince bu şekilde hakaretler etmesi ne kadar doğrudur?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ALİ TEZEL'İN YAZISI

Ataman Yılmaz Gitti, SGK'nın Yurtdışı Birimi Çöktü

SGK'nın Yurtdışı Borçlanma ve Hizmet Dairesi başkanını (SSK'nın Ataman abisi) görevden alıp yerine burnundan kıl aldırmayan, işin içeriğinden bihaber birisini getirdiler. İş bilmeyen biri olunca da Almanya ve Bulgaristan gibi bizim ülkemize emekli-dul-yetim aylığı gönderen ülkelerden gelen paraları dağıtamadılar. Dağıttıkları üç-beş kişiye de eksik para gönderdiler.

Ali bey, annem yurt dışından maaş alıyor. Nedense şubat ayında gecikme oldu hala ödeme yapmadılar. Alo 170'i aradım, şikayet ettim. 30 gün beklemen gerekir dediler. Kayıtlıdır. Yurt dışı tahsis ise bilgim yok diyor. Muhasebeye atıyor topu. Annemin parasının, Almanya'dan Türkiye'ye geldiğini teyit ettirdim. SGK ise Almanya'dan yıllardır her ay gelen parayı iki aydır bize ödemiyor. Dava açabilir miyim? Ya da hangi yolu izlemeliyim? Celal Kahraman

SGK çalışanları iyi bilirler Ataman YILMAZ'ı, eski SSK zamanında bile tahsis yani emeklilik mevzuatını en iyi bilen hatta SSK adına kitaplar hazırlayan birisiydi, en karmaşık emeklilik ve yurtdışı mevzuatını bir çırpıda size anlatırdı. Sonrasında da en sıkıntılı birim olan iş takipçilerinin cirit attığı, sırf gurbetçiler iş takipçilerine gitsin diye işlerin asıldığı birim olan Yurtdışı Hizmet Borçlanma ve Tahsis Dairesi'ne başkan oldu, 4 yıldır da bu görevi layıkıyla götürüyordu. Almanya, Bulgaristan, Hollanda ve çok sayıda ülke ile ilişkileri geliştirmiş ve hazırlattığı projelerle belalı yurtdışı dairesini adam etmeye başlamıştı.

***YENİ BAŞKAN İŞİ ASİSTANLARA BIRAKMIŞ

Gazetemize gelen ihbar-şikayet gibi olayları genelde önce SGK'nın ilgili birim amirlerine iletir ve çözüm getirmelerini beklerim. Genelde de iyi niyetlidirler ve gereğini yapıp vatandaşı da bilgilendirirler. SGK'nın Yurtdışı Daire Başkanı'na da geçen hafta iki okurumun şikayet ve ihbarını ilettim 3 ay olmuş başvurularına cevap gelmemiş bana ilettiler. Ben de hem hayırlısı olsun diye hem de okur şikayetlerini iletmek üzere telefon ettim. İlk telefon görüşmemizde sen de kimsin kimi aradığını biliyor musun, koskoca daire başkanını bir gazeteci direk arayabilir mi havasındaydı. Bana söylediği söz de çok ilginçti ?Ben bu tür işlerle uğraşmam asistanım (devlette asistan olmaz sanırım sekreterim demek istedi) ilgilenir.? Ben yine de ne olur ne olmaz diye ?umarım konuyla ilgilenir ve bizi de bilgilendirirsiniz? dedim ama bir hafta oldu ne ses var ne de seda.

***ESKİ PROGRAMI YOK ETTİLER YENİSİNİ DE YAZDIRAMADILAR

Uzun yıllardır sorunsuz bir şekilde, Türkiye ile arasında sözleşmesi olan ülkelerden emekli-dul ve yetim aylıkları gelir ve hak sahiplerine de ödenirdi. Şimdi iki aydır Almanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden emekli-dul aylıkları SGK'ya geliyor ama SGK bu paraları emekli ve dullara ödeyemiyor. Zira, yıllardır çalışan programı beğenmemiş sildirmişler, yerine de yenisini yazdırmayı becerememişler. Bu sebeple de emekli ve dullar iki aydır aylıksızlar. Kiralarını nasıl ödüyorlar, alışverişlerini nasıl yapıyorlar, kredi kartlarını ödeyebilecekler mi diye düşünen yok. Aynı Daire Başkanı'na bırakın 2 ayı maaşını vermemeyi, 5 gün geciktirin ne der?

***SGK UZMANLARINA YAZIK OLACAK

Sordum, Yurtdışı Dairesinin yeni başkanı 5502 sayılı Kanun ile SGK'da oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Uzmanlarından birisiymiş ve uzmanlar arasından ilk defa bir makama yani daire başkanlığı koltuğuna oturmuş birisi. Eğer başarısız olursa da bir daha SGK Uzmanlarından koltuk bulabilen zor olur. Bu arada, Ankara'daki dostlarımdan öğrendiğim kadarıyla da Ataman YILMAZ'ın yok ettiği iş takipçileri de ellerini oğuşturuyormuş, Yurtdışı vatandaşın işini makul sürede çözemezse vatandaş da iş takipçilerinin eline düşer, parasını da kaptırır, sağlığını da.


GERÇEKLER NEDİR?

Ali TEZEL kendi sitesinde 05 Mart 2012 tarihinde yayınladığı bir yazıyla iş takiplerine cevap vermeyen SGK yöneticisine mesnetsizce hakarette bulundu.

SGK'nın yapmış olduğu yeni atamalardan biri olan Yurtdışı Hizmetler Daire Başkanlığı; kurumun en yoğun ve işlemlerin karşı ülkelerle yapılan yazışmalar nedeniyle en geç tamamlandığı bir birim. Dolayısıyla iş takipçilerinin gözbebeği bir yer.

Buraya SGK; genç, dinamik alanında uzman enerjisinden maksimum düzeyde yararlanabileceği birini atamış.

Ali TEZEL ise bundan rahatsız ki 05 Mart 2012 tarihinde yayınladığı eski Daire Başkanını öven yenisini ise "burnundan kıl aldırmayan, işin içeriğinden bi haber birisi" olarak lanse ettiği bir yazı kaleme aldı.

Acaba Ali TEZEL bu atamayı neden beğenmedi?

Bizde kamuoyunu bilgilendirmek için bir araştırma yaptık sonuçları sizinle paylaşıyoruz.

SGK'nın iki aydır Almanya aylıklarını ödemediği iddiası

Daha önce konuyla ilgili yapmış olduğumuz araştırmalarımızı siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık.

SGK tarafından geliştirilen sistemle; ödemelerin hızlı olması ilgili devletlerin herhangi bir yazışma yapmasına gerek olmadan vatandaşın kendilerine en yakın Ziraat bankası şubesinden yalnızca T.C. kimlik numaralı kimliklerini göstermek suretiyle aylıklarını almaları hedeflenmiştir.

Yazıda sanki SGK iki aydır aylıkları ödemiyormuş gibi gösterilmiştir. Ödemeler iddia edildiği gibi değil yalnızca 1 haftalık gecikme ile yapılmıştır.

Konuyla ilgili SGK aylık alanlardan özür dilemiştir.

SGK'nın yeni Daire Başkanı eski programı yok etmiş - işi asistanlara bırakmış!

SGK yurtdışı aylıkları daha önce manuel ortamlarda dökümler üzerinden kontrol ederek bu listeleri bankalara gönderiyordu. Yani yazıda yönlendirildiğinin aksine eskiden bir program yoktu. Şimdi ise T.C kimlik numarasını ihtiva eden devletler arası yazışmaları ortadan kaldıracak online programlar geliştiriliyor.

SGK yöneticilerinin yanlarında çalışanlarına sekreter ifadesi kullanılmamaktadır. Köhneleşmiş bu kavramlar İnsan kaynaklarının profesyenelce kullanılabilmesi için tamamen değiştirilmiş yerine Yönetici Asistanı kavramı getirilmiş.

Ali TEZEL'in birim amirleri ile ilişkileri

Ali TEZEL yazısında gelen ihbar ve şikayetleri iyi niyetli birim amirleri ile paylaşıp vatandaşı bilgilendirdiğinden bahsetmiş. Kendisine vatandaşın hamisi rolünü yüklemiş.

Kamuoyu bilmektedir ki Ali TEZEL bedavadan iş yapmaz. Demek ki gelen parça başı işi kendisinin ifade ettiği iyi niyetlilerle paylaşmaktadır!

Genç yönetici "işin içeriğinden bi haber" ya, Ali TEZEL'e "burnundan kıl aldırma"mış.

Ali TEZEL'in "umarım konuyla ilgilenir ve bizi de bilgilendirirsiniz" demesine rağmen bir haftadır ne ses vermiş ne seda.

Bak sayın yönetici "vatandaş da iş takipçilerinin eline düşer."

Neyseki Ali TEZEL iş takipçilerinin elinden vatandaşı kurtarır.

Ali TEZEL'den öğütler: Yazık olacak SGK Uzmanlarına

Yeni genç yönetici Sosyal Güvenlik Uzmanlarından biriymiş.

Sosyal Güvenlik Uzmanları SGK'nın genç beyinleri olup ülkenin yarınlarıdır. Dolayısıyla Ali TEZEL'in rakipleridir.

Ayağını denk al ey Sosyal Güvenlik Uzmanı yoksa "koltuk bulabilen zor olur."

"Ankaradaki dostlarım" sağolsun.

Nasıl bir sistematik yapılanmadır bu, umarız birileri dur der bu işe.

Vatandaşın hakkını savunabilen nice dik duruşlu yöneticiler bu saldırılar seni yıldırmasın;

varlığınız bizleri umutlandırıyor.

Önce Ali Tezel Sosyal Güvenlik Uzmanıydı, sonra Soyal Güvenlik Müşaviri oldu. Ne hikmetse unvanımızı haksız yere kullanıyorsun diye hakkında dava açan Sosyal Güvenlik Uzmanları bir anda Ali Tezelin aklına geldi.

Ha bu arada hatırlatalım. Ali Tezelin internet sitesine girdiğinizde Banka Hesap numarası diye bir başlık göreceksiniz. Niye acaba diye bir soru akla geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber