DHMİ görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DHMİ Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Hükümleri çerçevesinde Taşra teşkilatında münhal bulunan, 40 Şef (ARFF) pozisyonuna atanacakların belirlenmesi amacıyla; 14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 22.01.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik, Kuruluş Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuatı uyarınca, yazı ekindeki (Ek-2) listede gösterilen yerlerde istihdam edilmek üzere Görevde Yükselme Usul ve Esasları çerçevesinde belirtilen şartlarla atama yapacaktır.

Bu amaçla, Sınav Kurulu gözetiminde yapılacak olan Görevde Yükselme Eğitimi ve Sınavı aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yürütülecektir.

1- Atama yapılacak pozisyon için Kuruluş Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyanların Ek-l'de bulunan başvuru formunun ön ve arka sayfası eksiksiz olarak doldurmasını müteakip, ilgili ünitelerce incelenip onaylanarak en geç 16.04.2012 tarihinde Genel Müdürlükte olacak şekilde gönderilecektir. Bu tarihten sonra hiçbir şekilde müracaat kabul edilmeyecek olup, belirlenen şartlardan herhangi birinin eksikliği durumunda müracaatlar ünitelerince kabul edilmeyecek ve Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığına gönderilmeyecektir.

2- Görevde Yükselme Eğitimi ve Sınavına alınanlardan, gerekli şartları taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, Görevde Yükselme Eğitimine dahil edilmişler ise sınava kabul edilmeyeceklerdir, şartları uygun olmayanlar, görevde yükselme sınavını kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır, atamaları yapılmış olanların atamaları iptal edilecektir.

3- Merkez ve Taşra Ünite Amirleri Görevde Yükselme Eğitimi ve Sınavına ilişkin emrin tüm personele imza mukabili duyurulması için gerekli tüm çalışmaları yapacaklardır. Personele yapılacak olan tebliğe ilişkin belgeler, merkezde Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığına, taşrada ise personel birimlerine resmi yazı ile teslim edilecektir, tebliğ belgeleri personel birimlerince dosyalanarak muhafaza edilecektir.

4- Görevde Yükselme Eğitimi ve Sınavına çağrılacak adayların, Personel Değerlendirme Formuna göre Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığınca belirlenmesinden sonra, sınava katılacakların listeleri Eğitim ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına gönderilecek, bu Başkanlıkça sınav tarihi belirlenerek Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığına iletilecek ve Eğitim ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca da merkez ve taşra ünitelerimize yazılı olarak ve Kuruluşumuz www.dhmi.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

5- Görevde Yükselme Eğitimi ve Sınavı ve atanmaya ilişkin diğer hususlarda Kuruluşumuz Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.

6- Görevde Yükselme Eğitimi ve Sınavı çerçevesinde, başvuru yapacaklar pozisyona ilişkin olarak, katılmış olduğu hizmet içi eğitim niteliğinde sayılan kurs sertifikalarının (ARFF Kursu) suretlerini başvuru formu ekinde göndereceklerdir.

Bu genelgede hüküm bulunmayan hallerde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik, Kuruluşumuz personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri ile genel hükümler çerçevesinde, sınav komisyonunun vereceği kararlar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

EK-1

EK-2

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber