Gül: Güvenlik güçlerimiz teyakkuzda/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2012 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü hangi metotları kullanırsa kullansın güvenlik güçlerinin teyakkuzda ve her şeyin farkında olduğunu bildirdi.

Gül, Tunus'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, çocuk cezaevlerine ilişkin iddiaların hatırlatılması ve durumu değerlendirmesinin istenmesine üzerine Türkiye'deki demokrasi ve hukuk düzeninin ülkeyi şeffaf hale getirdiğini belirterek, herhangi bir yanlışlık, aksama ya da kötü bir manzara söz konusu olduğunda bunların saklanmadığını, hemen ortaya çıktığını, soruşturmalar açıldığını ve tedbirler alındığını vurguladı.

Eski yıllarda da bu tür olayların yaşanmış olabileceğine işaret eden Gül, ''Bunlar orada kalıyordu, üstü kapatılıyordu, hesaplar sorulmuyordu, tedbirler alınmıyordu. Bu, yeni Türkiye'nin en önemli yüzlerinden birisidir, şeffaf hale gelmesi. Her şey artık herkes tarafından takip edilebiliyor, yazılabiliyor, çizilebiliyor, gösterilebiliyor yanlışlar. Hemen gördüğümüz gibi ilgililer, bakanlık bununla ilgili teşebbüse geçti, soruşturmalar açtı, tedbirler aldı''' diye konuştu.

Bir basın mensubunun gelinen noktada Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerinin nasıl ilerleyeceğine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, ülkeler içindeki olayların belirli boyutu aştıktan sonra ülke meselesi olmaktan çıktığını, insanlığın ve uluslararası toplumun meselesi haline geldiğini belirtti. Suriye'deki olayların bu boyuta ulaştığını, her gün çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Gül, şöyle devam etti:

''Daha önce açıkladığımız gibi, artık Suriye'deki yönetimine hiçbir güvenimiz kalmamıştır. Biz komşumuzda istikrar, huzur isteriz şüphesiz ki. İstikrar ve huzur da artık bugün, baskıcı, otoriter rejimlerle gerçekleşmiyor, o dönemler bitti. Onun için ben geçenlerde de açıkladım, Suriye'yi şu anda yönetenlerin, tercihi muhakkak yapmaları gerekir. Girdikleri, gittikleri yol kesinlikle çıkmazdır, sonu çok daha karanlıktır, hüsrandır.''

-''Güvenlik güçleri teyakkuzda''-

Cumhurbaşkanı Gül, terör örgütünün yeni stratejiler geliştirdiğinin belirtilerek, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin nasıl tavır alacağının sorulması üzerine ''Terörle mücadelede herkes emin olsun ki güvenlik birimlerimiz en etkin mücadeleyi veriyorlar. Her türlü imkanlarını kullanarak en etkin mücadeleyi veriyorlar'' yanıtını verdi.

Gül, bir yılı aşkın süredir Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaşanan siyasi değişim ve demokratik dönüşüm hareketlerinin başladığı Tunus'a ''Yasemin Devrimi'' sonrasında Cumhurbaşkanı seviyesinde ilk kez ziyaret edeceğini söyledi.

Ziyaretinin en önemli bölümlerinden birini yarın Tunus Ulusal Kurucu Meclisi'nde yapacağı konuşmanın oluşturduğunu vurgulayan Gül, ''Serbest ve adil seçimlerle oluşturulan bu parlamento, hiç şüphesiz Tunus halkının başlattığı haklı mücadelenin tecessüm ettiği mekandır. Bu itibarla, ülkenin geleceğine ışık tutacak kararların alındığı Ulusal Kurucu Meclis'e hitap edecek olmaktan kıvanç duyuyorum'' diye konuştu.

-''Ziyaretim desteğin en üst düzey ifadesi''-

Gül, Yasemin Devrimi'ni nispeten barışçıl şekilde gerçekleştiren Tunus'un siyasi geçiş sürecinin ikinci aşamasını da diğer ülkelere örnek olacak tarzda ilerlettiğini söyledi. Tunus'un, halkının hür iradesiyle seçtiği Meclis tarafından Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'nı belirlemesinden, Başbakan ve geçiş hükümetini atamasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Gül, ''Tunus'taki reform ve demokratikleşme sürecinin başarıyla sonuçlandırılmasının, gerek dost ve kardeş Tunus halkının huzur ve refahı, gerek bölgemizin barış ve istikrarı bakımından azami önem taşıdığına inanıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Yasemin Devrimi'nin ardından Tunus'a Dışişleri Bakanı düzeyindeki ilk ziyaretin Türkiye'den yapıldığını, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geniş bir heyetle Tunus'u ziyaret ettiğini anlattı. Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam'ın da ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptığını, bu kapsamda iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasının kararlaştırıldığını anımsatan Gül, Tunus Bölgesel Kalkınma Bakanı Cemalettin Garbi'nin geçen hafta Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber