Bakan Yıldız 'cumartesi mesaisi' iddiasını yalanladı: Erken mesai uygulaması gündemde/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, cumartesi mesaisinin tekrar geri geleceğiyle ilgili hiçbir açıklamasının olmadığı bildirildi.


NTV'nin memura cumartesi mesaisi haberi için tıklayınız.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bugün bir grup basın mensubuyla sohbet toplantısı gerçekleştirdiği belirtilerek, toplantıda gündeme gelen bazı konuların çeşitli basın yayın organlarınca farklı yansıtıldığına yer verildi.

Toplantıda daha önce gündeme gelen ''erken mesai'' konusuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Yıldız'ın bu ayın sonunda saatlerin bir saat ileri alınacağını, bunun sürekli olmasıyla alakalı bakanlık olarak çalışma yaptıklarını söylediği aktarıldı.

Yıldız'ın toplantıda, söz konusu çalışmayı Bakanlar Kuruluna sunacağını, konuya mesai açısından değil, enerji sektörü açısından bakıldığını ifade ettiği belirtilerek, düzenlemeyle gün ışığından daha fazla yararlanma sonucu enerji kullanımında tasarruf edileceğini kaydettiği vurgulandı.

Konuyla ilgili bakanlığının ilgi alanına giren ''Gün ışığından yararlanma'' ve ''enerji tasarrufu'' kısımlarıyla alakalı bilgi veren Yıldız'ın, bazı ülkelerde bu uygulamanın yapıldığını ve başarılı olunduğunu örneklerle dile getirdiği aktarıldı.

Bakan Yıldız'ın, Bakanlar Kurulunun uygun görmesi halinde yapılacak olan yasal düzenlemenin mesai saatleri, ulaşım sektörü, finans sektörü gibi çeşitli konuları da ilgilendirmesinden dolayı konunun ilgili bakanların da görüşlerinin alınması gerektiğini ifade ettiğinin altı çizilerek, sadece konuyu tartışmaya açmak istediği belirtildi.

Basın mensuplarıyla toplantıda, saat dilimi olarak ülkemizin, yılın 7 ayında 45 derece doğu boylamı, 5 ayında 30 derece doğu boylamında bulunması yerine, sürekli olarak 45 derece doğu boylamında, yani yaz saatinde kalıcı olunması halinde ortaya çıkacak sonuçları da değerlendiren Bakan Yıldız'ın, mesai saati değişikliğinin de ancak bu şekilde gündeme gelebileceğini, bunun kararını ise ilgili bakanlığın vereceğini söylediği aktarıldı.

Yıldız'ın cumartesi mesaisinin tekrar geri geleceğiyle ilgili hiçbir şekilde açıklamasının olmadığı belirtilerek, bu konudaki görüşleri üzerine bu uygulamanın 70 ve 80'li yıllarda Türkiye'de uygulandığını ancak daha sonra vazgeçildiğini anımsattığına yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber