Muş Varto'da olumsuz hava şartları esnafı olumsuz etkiliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Varto Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkanı Ural Tepeli, olumsuz hava şartlarından esnafın olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, "Esnaf siftah yapamaz duruma geldi" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ESO Başkanı Ural Tepeli, bölgede etkili olan kar yağışının ardından gelen dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini ve bundan esnafın da nasibini aldığını söyledi. Kar ve soğuk havadan dolayı köylerde yaşayan vatandaşların ilçeye gelemediğini belirten Başkan Tepeli, ticaretle uğraşan esnafın da zor durumda kaldığını söyledi. Tepeli, "Kış mevsiminin erken gelmesiyle birlikte etkili olmaya başlayan soğuklar, esnafı da büyük ölçüde etkiledi. Son

günlerde işlerde büyük bir düşüş olduğu gözleniyor. Eskiden yaşanan yoğunluktan şimdi eser yok. Hele kar yağdığı zaman çarşı pazarda insan bulmak zor. Köyde oturan vatandaşlar yollar kapandığı zaman şehre gelemiyor. Yani kar ve soğuk esnafı kötü etkiledi. Esnafın bel kemiği köylüdür. Köylü alışveriş yapmayınca esnafın geçimini sağlaması mümkün değil" dedi.

Esnafın bu yıl bir doğal afet yaşadığını ifade eden Başkan Tepeli, bu nedenle kredi, çek ve senet işlemlerinde esnafa bir kolaylığın sağlanması gerektiği belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber