Erzurum'da İlköğretim öğrencilerine 'mavi gök yeşil yaprak' projesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2012 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da ilköğretim öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak ve ağaç sevgisini aşılamak için ?Mavi Gök Yeşil Yaprak? projesi düzenlendi. Proje kapsamında projeye katılan ve destek veren okullara düzenlenen törenle ödül verildi.

Yakutiye Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Projeye bugüne kadar 177 okul katılarak faaliyet gösterdi. Projeye katılan 110 okuldan 23'ü yapılan denetleme ve değerlendirmeler sonucu ?' Mavi Gök Yeşil Yaprak'' ödülünü almaya hak kazandı. Bugüne kadar projeye 177 okul katıldığı ve bunlardan 39'unun ödül aldığı belirtildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ?Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü; ilköğretim okullarındaki öğrencilere çevre bilinci kazandırılması, çevreyi güzelleştirme, ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, doğal çevrenin korunması ayrıca öğrencilerde sorun çözme, karar verme, işbirliği yapma becerilerinin geliştirilmesi ve okullardaki rekabet ortamının sağlanması amacıyla, ?? Mavi Gök Yeşil Yaprak'' projesi düzenlenmiştir? dedi.

?Bizim amacımız il genelinde ?Mavi Gök Yeşil Yaprak? projesine 110 okulun değil, tüm okullarımızın katılmasıdır? diyen Bilge, daha sonra şunları söyledi; ?Bizim temennimiz ?Mavi Gök Yeşil Yaprak? ödüllünü daha çok okulumuzun almasıdır. Çünkü bu projenin bir yarıştan ziyade okullarımızda bir yaşam tarzı, yaşam standardı haline gelmesini istiyoruz. Sağlıklı, temiz çevre güzelliğine kavuşturulmuş okullarımızı görmek hepimizin arzusudur. İdarecilerimizin öğretmen ve öğrencilerle el ele vererek böyle güzel okullar oluşturulması ve bu güzelliği devam ettirmeleri geleceğimizin umudu olan çocuklarımıza sorumluluk kazandıracaktır. Proje çalışmalarına katkılarını esirgemeyen belediyelerimiz, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Orman Müdürlüklerine gönülden teşekkür ediyorum. Ülkeler, kendini bilen milli duygularla donatılmış, aidiyet duygusu gelişmiş sorumluluk sahibi nesillerin yetişmesi ile yükselir. Bu vesile ile öğrencilerimizin çağın gerektirdiği bilgilerle donatılması ve hayatın her bölümünde kendilerine yeterli olabilecek nitelikte eğitilmeleri gerekmektedir. Ben; bu projeye katılarak ödül alamaya hak kazanan okullarımızı gönülden kutluyorum.

Bundan sonrada ?Mavi Gök Yeşil Yaprak? projesinin başarılı bir şekilde devam etmesi temennisi ile tüm ilköğretim okullarımızın projeye katılarak, olması gereken standartlara kavuşmaya çalışacaklarına inanıyorum?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber