Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2012 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batısında görülecek olan yağışların; Antalya, Muğla, Adana, Mersin, Aydın ile Denizli ve Isparta'nın güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz ve Ege kıyılarında gökgürültülü sağanak, ilk saatlerde Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kütahya, Eskişehir, Bolu ile zamanla Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Anadolu'nun doğusunda, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ülkemizin kuzeybatısında kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s), iç kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya, Muğla, Adana, Mersin, Aydın ile Denizli ve Isparta'nın güney çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığındaki artış, meydana gelmesi beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağış ve kuvvetli lodosun etkisiyle özellikle İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde kar erimelerinde artış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s), iç kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde bölge geneli, sonrasında güney ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, ilk saatlerde Trakya, akşam saatlerinden itibaren güneydoğusunda kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarında gökgürültülü sağanak, Kütahya ile akşam saatlerinden sonra Afyon çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Muğla, Aydın ve Denizli'nin güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/s) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Mersin, Adana ve Burdur'un güney çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 Km/s) esecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Eskişehir ile gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar, bölgenin doğusunda, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Bolu çevreleri ile gece saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum ile zamanla Orta Karadeniz ve Giresun çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, gece saatlerinde Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ile zamanla bölgenin batısının karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı ile Diyarbakır çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber