14 Mart 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 Mart 2012 Çarşamba

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Karadağ Başbakanı Igor Luksiç'i resmi törenle karşılayacak. İki Başbakan görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenleyecek. (16.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da 'MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri' törenine katılacak. Bağcılar Belediyesi'nin inşa ettiği Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nin açılışına katılacak Arınç, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 'İstanbul'u yönetenler' toplantısında yer alacak. (10.30/17.00/20.30)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa Konseyi 12. Spor Bakanları Konferansı'na katılmak üzere Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gidecek. (13.00)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Dünya Bankası tarafından Ankara'da düzenlenecek ?Yüksek Büyümenin Sürdürülebilirliği: Yurtiçi Tasarrufların Rolü? adlı konferansa katılacak. (09.30)

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu, 2B Kanun Tasarısı'nı görüşecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da komisyon çalışmasına katılacak. (10.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile 10. Uluslararası Konya Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılacak. (12.00)

Ekvator Cumhurbaşkanı Ekonomist Rafael Correa Türkiye'ye geliyor. Correa, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (16.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da 81 ilden ?Yılın Doktorları? ödüllerinin yanı sıra ?Yılın Sağlık Çalışanları', ?Üstün Hizmet Ödülleri', ?Altın Steteskop' ve ?Medya Ödülleri'nin verileceği; 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına katılacak. (18.30)

Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ?Eğitimde FATİH Projesi İşbirliği Protokolü' imzalanacak. MEB Başöğretmen Salonu'ndaki imza törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün katılacak. (10.00)

Türkiye ile Karadağ arasında sosyal güvenlik anlaşması imzalanacak. Hükümetler arası çalışma, sosyal güvenlik ve istihdam alanlarında işbirliğini kapsayan anlaşmaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Karadağ Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Suad Numanoviç imza atacak.(18.30)

Konya'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçağın düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesinde toprağa verilecek. (15.00)

Yazar Orhan Miroğlu: Öcalan da bir yol ayırımında (Özel)

Kürt aydın ve Taraf Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu, Abdullah Öcalan'ın mesajlarını, PKK'ya değil PKK'yı ve BDP'yi siyasi olarak destekleyen, olumlayan insanlara yönelik vermesi gerektiğini söyledi. Öcalan'ın da yol ayırımında olduğunu belirten Miroğlu, BDP'nin tek başına hareket kabiliyetinin bir yıl öncesine göre çok daha daraldığını belirterek, bu partinin siyasetini KCK-PKK cenahında olup bitenlerin belirleyeceğini ifade etti.

Mobese sürücülerin hızını frenledi (Özel)

Suçla mücadelede güvenlik güçlerine önemli katkı sağlayan mobil iletişim teknolojisi mobese, trafikte de büyük faydalar sağlıyor. Ülke genelinde 80 il merkezinde kurulan mobese sayesinde, aşırı hız sebebiyle ehliyetini kaybeden sürücülerin sayısında büyük azalma oldu. 2001 yılında aşırı hızdan dolayı 15 bin 185 sürücü ehliyetini kaybederken; bu rakam geçen yıl 320'ye geriledi. 5 kez hız limitini aşan sürücünün ehliyetine el konuyor.

Celasun'un koruması: Saltık, ülkücüleri ezmek için Mamak'a solcuları atadı (Özel)

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke yönetimine el koyduğu 12 Eylül 1980'de komuta kademesinde bulunan Milli Güvenlik Konseyi üyesi, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sedat Celasun'un koruması Osman Nuri Gürsesoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Darbenin ardından askeri cezaevlerinde yapılan işkenceler hakkında konuşan Gürsesoğlu, "Darbe ile ilgili planlamaları Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Orgeneral Haydar Saltık yapardı. Saltık Paşa, daha çok solcuları korurdu. Seçtiği solcu ve Alevi askerleri Mamak'ta konuşlandırırdı. Bu atamaları MHP'li mahkûmlara işkence yaptırmak için gerçekleştirdi." dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), ?Türkiye'de Dış Ticaret Lojistiği: Maliyet ve Rekabet Unsurları' başlıklı raporunu açıklayacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (13.00)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'yı ayrı ayrı kabul edecek.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, 'Kurtlar Vadisi' dizisinin ekibini kabul edecek.

AVRASYA FEED

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde Rus-Türk Kültür Merkezi Kadın Platformu tarafından düzenlenen yardım kermesi büyük ilgi gördü.

SPOR

Galatasaray Spor Kulübü Mart ayı olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde yapacak. (13.00)

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. tur rövanş maçında İspanya temsilcisi Atletico Madrid'i konuk edecek olan Beşiktaş'ta teknik sorumlu Carlos Carvalhal ve bir oyuncu tesislerde basın toplantısı düzenleyecek. Siyah-beyazlı ekip daha sonra maçın hazırlıklarını sürdürecek. (17.00/17.30)

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. tur rövanş maçında Beşiktaş'a konuk olacak Atletico Madrid'de teknik adam ve bir oyuncu basın toplantısı düzenleyecek. Konuk ekip Beşiktaş maçının son çalışmasını, maçın oynanacağı Fi-Yapı İnönü Stadı'nda yapacak. (18.30/19.00)

Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdüren Bursaspor'da, iki futbolcu basın toplantısı düzenleyecek. (15.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber