Bu bölümde işsizlik yok

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Mart 2012 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bahçeşehir Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Karahoca 'Üç popüler meslekten biri. Öğrencilerimiz bankacılık, elekomünikasyon, enerji, turizm gibi farklı sektörlerde rahatlıkla iş bulabiliyor' dedi

Son yıllarda dünyada popüler meslekler arasında yer alan yazılım mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrenciler için Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Karahoca merak edilenleri anlattı.

- Yazılım mühendisliği bölümü hakkında bilgi verir misiniz?

Yazılım mühendisliği bölümü, endüstri mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği bölümlerinin ara kesitinde yer alan bilgi teknolojilerine doğrudan mühendis yetiştirmeyi hedefleyen bir bölüm. Alanındaki güncel tüm teknolojileri takip eden ve her yıl yenilenen ders müfredatı ile bu konuda öncü bir alan.

- Bahçeşehir Üniversitesi olarak bu alanda bir farklılığınız var mı?

Öğretim üyelerimiz 40 yaş ve altında. Akademisyenlerimiz güncel teknolojileri takip ederek öğrencilerine sadece derslerle değil gerçek projelerle de destek oluyor. Ayrıca yazılım mühendisliği bölümüne gelen öğrencilerimiz 3,5 yılda lisans derslerini tamamlayıp sonraki 1 yıl içinde yüksek lisans derecesini kazanma şansına da sahip. Eğer isterlerse, mühendislik fakültesindeki diğer bölümlerde çift anadal veya yandal programlarıyla çift diploma alıp mezun olabiliyorlar. Bölümümüz sınıf içi eğitiminin yanı sıra e-öğrenme olanaklarını da öğrencilerine sunan tek bölümdür.

BİRİNCİ OLDULAR

- Mezunlarınız nerelerde çalışıyor?

Mezun öğrencilerimizden Ertuğ Yılmaz Microsoft'ta PSDM, Hande Çıralı IBM'de IT uzmanı, Ali Rıza Bali HP'de destek mühendisi, Yasin Sevinç Denizbank'ta yönetici, Rind Devran Tukan Sony'de yazılım geliştirici gibi... Pek çok alanda çalışıyorlar.

- Öğrencilerinize staj imkanı sağlıyor musunuz?

Mühendislik fakültesi, öğrencilerinin tamamı çalışan ender bölümlerden biridir. Hem COOP aracılığıyla hem de bireysel işbirliklerimiz ile öğrencilerimizin tamamını işe yerleştirebilmekteyiz. COOP kapsamında açılan profesyonel yazılım platformlarıyla ilgili derslerdeyse öğrencilerimizi profesyonel iş hayatına hazırlıyoruz. Mezunlarımızın yapabilecekleri iş alanları olarak bankacılık, telekomünikasyon, enerji, turizm gibi farklı sektörlerde iş analisti, yazılım geliştirici, proje yöneticisi gibi sıfatlarla çalışabilirler. Bunun beraberinde COOP aracılığı ile tüm öğrencilerimize staj imkanı sunuyoruz. Öğrencilerimiz 2. ve 3. sınıfta kendi alanları ile ilgili olarak bulduğumuz başarılı şirketlerde 20 günlük bir staj yapıyor.

- Yurtdışındaki üniversitelerle bağlantılarınız var mı?

Bağlantı ağımız oldukça fazla. ABD'de Rutgers, Northeastern Syracuse, MIT, New York, Cleveland State gibi dünyaca tanınmış başarılı üniversitelerle anlaşmalarımız var. Öğrencilerimiz bir dönem ve bir yıl bu üniversitelerde okuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber