15 Mart 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10.45'te Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correa'yı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak, sat 11.00'da Correa ile baş başa görüşecek, saat 11.30'da Heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirilecek, saat 12.30'da iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreni gerçekleştirilecek, saat 12.45'te Gül ve Correa ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 17.00'da Karadağ Başbakanı Igor Luksiç ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 18.30'da başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul

edecek, saat 19.30'da Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correa onuruna akşam yemeği verecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 14.30'da Karadağ Başbakanı Igor Luksiç'i kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'da Rixos Otel'de düzenlenen Rekabet Kurumu kuruluş yıl dönümü toplantısına katılacak, saat 17.00'da Ekvator Cumhurbaşkanı Correa'yla Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek, saat 18.30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek, saat 19.30'da Cumhurbaşkanı Gül'ün Ekvator Cumhurbaşkanı Correa onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurul'da, saat 13.00'da afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, saat 11.00'da Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

- TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, saat 10.30'da kamuoyunda, ''2-B'' olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- TBMM Anayasa Komisyonu, saat 13.30'da yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanmasını düzenleyen kanun tasarısını ele alacak.

- CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, saat 12.00'da basın toplantısı yapacak.

- TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, saat 10.00'da Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Konulu Alt Komisyonu'nda konuşacak.

Başbakan yardımcıları ve bakanlarn programları

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Üsküdar'da saat 15.00'te, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılış törenine katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bursa'da çeşitli temaslarda bulunacak. Babacan, saat 13.00'de BUGİAD'ın toplantısında iş adamlarına seslenecek, saat 15.30'da ise Akart Otomotiv'in açılışına katılacak. Daha sohra valilik ve belediye ile AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek olan Babacan, saat 19.00'da BOSİAD'ın programına iştirak edecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 09.00'da Karadağ Başbakanı Igor Luksiç ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek, saat 21.00'da Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli Tawakkul Karman onuruna akşam yemeği

verecek.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 10.00'da Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Bağımsız Kolluk Şikayet Mekanizması Çalıştayı''nın açılış törenine katılacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 14.30'da Ekvador Planlama ve Kalkınma Bakanı Fander Falconi'yi makamında kabul edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 12.30'da Başbakan Luksiç onuruna öğle yemeği verecek.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 15.00'da Rixos Otel'de düzenlenen Rekabet Kurumu kuruluş yıl dönümü toplantısına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 10.00'da Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Ankara Alışveriş Festivali'nin (Ankara Shopping Fest) basın toplantısına katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı Ortaköy Ofisi'nde saat 11.30'da, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan sanatçı Can Bonomo'yu kabul edecek, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 13.30'da, ''Küçük İstanbul Buluşmaları Etkinlikleri''ne katılacak, Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde saat 14.45'te, "Arnavutluk'un Dönüşümü ve Son 20 Yılda Balkanlardaki Uluslararası Gelişmeler" adlı konferans ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'ye

fahri doktora ünvanı verilmesi törenine katılacak, Avrupa Birliği Bakanlığı Ortaköy Ofisi'nde saat 18.00'de İtalyan Başkonsolosu Gianluca Alberini'yi kabul edecek.

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'de saat 14.30'da TAYSAD genel kurul toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, saat 10.00'da Ramada Otel'de CHP Kadın Kolları Kadın ve Cezaevi Çalışma Grubu'nun hazırladığı cezaevleri raporunu açıklayacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ekvator Cumhurbaşkanı Rafael Correa, saat 14.00'da Ankara Üniversitesi'nde ''Kentsel Dönüşümün Esasları:İyi Yaşam Kavramının Hayata Geçirilmesi'' konulu konferansta konuşacak.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile Antalya'da ziyaretlerde bulunacak. İrsen Küçük, Kepez Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalayacak. YÖRSİAD 2012 yılı mart ayı olağan toplantısına katılacak.

- TÜİK, saat 10.00'da Aralık ayına ilişkin hanehalkı işgücü istatistikleri ile Ocak ayı motorlu kara taşıtları verilerini açıklayacak.

- ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı, saat 13.00'da Ankara Ticaret Odası'nda "Amerika ve Türkiye'de ve Bölgede İş Yapma" konulu seminer düzenleyecek.

- Keçiören Belediyesi, saat 10.00'da Kalaba Meydanı'nda Çanakkale Destanı'nın canlandırılacağı Savaş Platosu'nun açılışı gerçekleştirilecek.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 11.00'da belediye ek hizmet binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin açılışı, saat 19.30'da MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, saat 10.30'da Mimar Kemal İlköğretim Okulu'nda eylem yapacak.

- Eğitim Sen üyeleri, saat 11.00'da YKM önünde eylem yapacak.

- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- Hrant'ın Arkadaşları, Taksim Hill Otel'de saat 11.00'de, Hrant Dink Davası'nda yaşanan gelişmelere ve gelinen son duruma ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya Hrant'ın Dink'in eşi Rakel Dink ile avukatları da katılacak.

- THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Teknik A.Ş. B Kapısı Yeni Hangar'da saat 12.00'de, THY'de çalışan 16 bin personelin fotoğrafıyla giydirme işlemi yapılan Boeing 737-800 tip uçağın ilk kez sergileneceği törene katılacak.

- İHD, BDP, EDP, EMEP, 78'LİLER GİRİŞİMİ ile çeşitli STK temsilcileri, Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü önünde saat 12.30'da, 4 Nisan'da Ankara'ya yapacakları seyahatin nedenine ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cerrahpaşa'da saat 14.00'te, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) tarafından inşa edilen "Aile Evi Açılış Töreni"ne katılacak.

- Macaristan'ın bağımsızlık günü, ülkenin milli kahramanı Lajos Kossuht Kütahya'da 1,5 yıl kaldığı evde de kutlanacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanşında sahasında Atletico Madrid'i konuk edecek. Maç saat 22.05'te başlayacak.

- Trabzonspor Camiası saat 16.00'da WOW Otel'de düzenlenecek toplantıda biraraya gelecek. Şike soruşturması sonrasındaki gelişmelerin değerlendirileceği toplantıya eski başkanlar, akademisyenler ve yazarların yanı sıra çok sayıda davetli katılacak.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını saat 12.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- 2012 FIBA Kadınlar Eurocup Finali ilk maçında Kayseri Kaski, Rus rakibi Dynamo Kursk ile saat 19.00'da deplasmanda karşılaşacak.

- Beko Basketbol Ligi'nde ertelenen Aliağa Petkim - Anadolu Efes müsabakası saat 18.30'da Aliağa Enka Spor Salonu'nda oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber