Hakem Heyetinde veya İl İstihdam Kurulu Üyeliğinde görev alan memur ücret alır mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, bir memura verdiği cevapta, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ile İl İstihdam Kurulu Üyeliğinin ek görev olduğunu belirtti. Bu görüşe göre, eğer Tüketici Sorunları Hakem Heyeti üyeliği veya İl İstihdam Kurulu Üyeliği görevi için öngörülen bir ücret var ise, memurun başka bir kurul üyeliği yok ise, biri için ücret verilebilecektir.

İŞTE İLGİLİ MÜDÜRLÜĞÜN CEVABI

İlgi : 01/03/2012 tarihli e-mailiniz.

İlgi'de kayıtlı e-mailinizde; Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ile İl İstihdam Kurulu Üyeliği görevlerinin ek görev olup olmadığı hususu sorulmaktadır.

Bilindiği üzere, Resmi Gazetenin 02/11/2011 tarihli ve 28103 sayılı baskısında yayımlanarak yürürlüğe konulan 11/10/2011 tarihli ve 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5/s maddesi ile 04/07/2001 tarihli ve 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 12'nci maddesi hükmü; ?Memurlar ve diğer kamu görevlilerinden, kurum ve kuruluşların yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyelikleri ve komisyon, heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara, kurum içi ve kurum dışı ayrımı yapılmaksızın bu görevlerinden sadece biri için ücret ödenebilir. Bu maddenin uygulanmasında oluşacak tereddütleri gidermeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.? şeklinde değiştirilmiştir.

Öte yandan, söz konusu kararnamenin 12 nci maddesi hükmüne ilişkin olarak uygulama birliğinin sağlanması ve tereddütlerin giderilmesi amacıyla Maliye Bakanlığınca 31/01/2012 tarihli ve 28190 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 162 Seri No'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğin 1'inci maddesinde; ?Memurlar ve diğer kamu görevlilerinden kurum ve kuruluşların; yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyelikleri ve komisyon, heyet ve komite ile benzeri organlarda görev alanlara, aldıkları görevler karşılığında ilgili mevzuatında herhangi bir ücret ödenmesinin öngörülmüş olması halinde 15/1/2012 tarihinden itibaren bu görevlerden sadece biri için ücret ödeneceği? ile aynı tebliğin 4' üncü maddesinde ise ?631 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 12 nci maddesi kapsamında birden fazla görev alanlar, bu görevlerin hangisinden ücret alacağını belirleyerek asli görevli bulunduğu kurumun merkez teşkilatı personel birimi ile görev yaptığı birime on gün içerisinde bildirecektir.? hükümleri yer almaktadır.

Buna göre, konunun yukarıda yer alan mevzuat hükümleri çerçevesinde değerlendirilmesi sonucunda; Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ile İl İstihdam Kurulu Üyeliği görevlerinin de birer ek görev olduğu düşünülmektedir.

Bilgilerinize.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber