Sel tehdidi altında eğitim

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Özalp İlçesi Akçay Mezrası'nda dere yatağında bulunan okulda eğitim gören 150 öğrenci, sel tehdidi altında eğitim öğretimlerini sürdürüyor.

İlçe merkezine 37 kilometre uzaklıkta bulunan 60 haneli ve 700 nüfuslu Seydibey Köyü Akçay Mezrası sakinleri, sel tehdidi altında okuyan çocukların, can güvenliğinin olmayışından dolayı psikolojilerinin olumsuz etkilendiği söyledi. Seydibey Köyü Muhtarı Necmettin Ağur, yağmur ve kar sularıyla su miktarı artan Akçay Deresi'nin önceki yıllarda meydana gelen seller nedeniyle yatak değiştirmesi sonucu mezrayı tehdit ettiğini belirtti. Yıllardır aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını ve 5 yıl içerisinde 8 bin dönümlük tarım arazisinin kullanılamaz hale geldiğini belirten Ağur, 400 hayvanın telef olduğunu, 3 evin tamamen yıkıldığı mezrada, 1 kişinin ise sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini ifade etti.

Ağur, derenin ıslahı için Devlet Su İşleri ve Köy Hizmetleri Van Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini belirterek, "Dere yatağında bulunan ve 150 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulun başka yere taşınması için de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdim. Ancak yaptıklarımız müracaatlar halen bir sonuç vermedi. Yağmur yağdığı zaman tek düşündüğümüz, dere yatağında bulunan okulda öğrenim gören öğrencilerdir. Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü'nden bize gönderilen yazıda çalışmaların devam ettiği yazılıyor. Ancak bugüne kadar her hangi bir çalışma yapılmadı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber