Madde bağımlılığı, kullananı yalnızlığa ve bunalıma sürüklüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2012 17:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Madde bağımlığının ve uyuşturucuların, insanı aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak yalnızlığa ve bunalıma sürüklediği belirtildi.

Çorum Aktif Çalışanlar Derneği (AKÇADER) 'Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu' konulu konferans düzenledi. Turgut Özal İş Merkezi konferans salonunda yapılan konferansa konuşmacı olarak Devlet Hastanesi Psikologu Elvan Şarlı ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Yasin Murat Yeni katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AKÇADER Başkanı Beşir Bostancı, sosyal bir varlık olan insanın çevresi ile uyum içinde yaşamasının, akıl ve zihin sağlığı ile mümkün olacağını belirtti. Dernek olarak madde bağımlılığına karşı mücadelelerinin süreceğini belirten Bostancı, "Bu sebeple akli ve zihni hayatın en büyük düşmanı olan uyuşturucular, insanın uyum gücünü zaafa ve iflasa götürmekle onu aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak, yalnızlığa, bunalıma ve hemen ardından da sorumsuz bir hayata mahkum eder. Bağımlıyı yaşayan bir ölü haline getirir. Bu sebeple uyuşturucuların, bağımlıya, aile hayatına, doğacak çocuklara, iş hayatına, aile ve ülke ekonomisine, ferdine toplumsal ahlaka verdiği zararlar ifadelere sığdırılamaz." dedi.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Yasin Murat Yeni ise madde bağımlığı ile ilgili mücadelede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Madde bağımlılığı ile ilgili özellikle okullarda eğitim çalışmaları yaptıklarını ifade eden Yeni, öğrencileri madde bağımlığı konusunda bilgilendirdiklerini ve dikkat etmeleri gereken noktaları anlattıklarını söyledi. Çorum'da uyuşturucu madde kullananların sayısının bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olduğunu belirten Yeni, bunları da sürekli gözetim altında tuttuklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber